Rusya: Doların güvenilirliği azaldı, diğer ülkeler başka para birimlerine yöneliyor

Kremlin sözcüsü Dmitry Peskov, doların güvenilirliğinin azaldığını, bu sebeple diğer ülkelerin doların yerine başka para birimlerini geçirmeye çalıştığını söyledi.

Kremlin sözcüsü Dmitry Peskov, Rus bankalarındaki dolar cinsinden hesapların rubleye dönüştürüleceği iddialarını yalanladı.

"Yönetim böyle eylemler planlamıyor" diyen Peskov, buna karşın ABD'nin Rusya, Çin, Türkiye ve kimi Avrupa Birliği ülkeleriyle sorunlar yaşadığını belirtti.

"Doların güvenilirliği azalıyor" ifadesini kullanan Peskov, bu sebeple diğer ülkelerin doların yerine öteki para birimlerini geçirmek istediğini dile getirdi.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, benzer yönde açıklama yaparak, doların ABD tarafından kimi ülkeleri cezalandırmak için kullanıldığını savunmuştu.

ERDOĞAN VE PUTİN 17 EYLÜL'DE GÖRÜŞECEK

Peskov, Rusya lideri Vladimir Putin ile Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın 17 Eylül'de Soçi'de bir araya gelmesinin planlandığını doğruladı. Peskov, görüşmeyle ilgili gelen soru üzerine "Evet, böyle bir görüşme mümkün, hazırlıkları yapılıyor" dedi.

Putin ile Erdoğan'ın 17 Eylül'de görüşmesinin planlandığını, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu duyurmuştu.

Bir araya gelmeleri halinde, Soçi'deki görüşme Rus lider Putin ve Erdoğan'ın bu ayki ikinci görüşmesi olacak. Erdoğan ve Puin, 7 Eylül'de İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'nin de katıldığı üçlü bir Suriye görüşmesi yapmıştı.

GÖRÜŞME SEBEBİ 'İDLİB HAREKATI HAZIRLIKLARI'

Suriye konusunda görüşme trafiğinin artmasının sebebi, Şam'ın, bu ülkede cihatçıların elindeki son büyük yerleşim yeri olan İdlib'i geri almak için bir harekat hazırlığında olması.

Tahran görüşmesinin ardından Rusya lideri Putin, ülkenin topraklarının tamamında kontrol sağlamanın, Suriye hükümetinin meşru hakkı olduğunu vurgulamıştı.