Rusya: Bağdadi'nin öldüğüne dair elimizde güvenilir bir bilgi yok

Rusya Savunma Bakanlığı'nın yaptığı açıklamada ABD'nin IŞİD liderini öldürdüğüne dair 'güvenilir bir bilgi' olmadığını söyledi.

soL - Dış Haberler

Rusya Savunma Bakanlığı yaptığı açıklamada ABD'nin IŞİD lideri Ebubekir el Bağdadi'yi öldürdüğünü iddia ettiği harekattan kendilerine haber verilmediğini söyledi.

Bakanlık görevlisi General Igor Konaşenkov, "Rusya Savunma Bakanlığı, İdlib'in Türkiye tarafından kontrol edilen bölgesinde ABD'nin eski IŞİD lideri Ebubekir el Bağdadi'yi 'bir defa daha' öldürdüğüne dair elimizde bir güvenilir bilgi yok." dedi.

'O GÜN BİR HAVA SALDIRISI TESPİT EDİLMEDİ'

Daha önce, ABD Başkanı Trump, El Bağdadi'nin ABD operasyonunda öldüğünü söylemişti. Bağdadi'nin öldüğüne dair daha önce de birden fazla haber çıkmıştı ancak bu haberlerin hiçbiri doğrulanmadı. Trump, operasyona ilişkin Rusya'ya bilgi verildiğini ve Rusya'nın kendilerine olumlu yaklaştığını ve Rus birliklerin bulunduğu bölgede uçuş yapmalarına izin verdiklerini belirtmişti.

Yapılan açıklamada, "ABD'ye veya sözde "uluslararası koalisyona" ait uçaklarca yapılan hiçbir hava saldırısı cumartesi veya ertesi günlerde tespit edilmedi." diyen Igor Konaşenkov, iddia edilen ölüm raporlarının Suriye'deki mevcut durum üzerinde ciddi bir etkisinin bulunmadığını belirtti.

Bakanlık görevlisi "Son İŞİD'in 2018'in başlarında Rus Havacılık ve Uzay Kuvvetleri tarafından desteklenen Suriye hükümet ordusunun elindeki yenilgisinden bu yana, Ebubekir El Bağdadi'nin bir başka 'ölümü' İdlib'de kalan teröristlerle veya Suriye'deki durumla ilgili hiçbir stratejik öneme sahip değil." dedi.