Rusya açıkladı: YPG Tel Rıfat'ı Suriye yönetimine devretti

Rusya Genelkurmay Başkanlığı, gerilimi azaltma stratejisi çerçevesinde YPG'nin Tel Rıfat'ı Suriye ordusuna devrettiğini açıkladı.

Rusya Genelkurmay Başkanlığı Ana Harekat Dairesi Başkanı Orgeneral Sergey Rudskoy, Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) ile Kürtler arasında çatışmaları önlemek amacıyla Tel Rıfat'ta gerilimi azaltma bölgesi kurulduğunu söyledi.

Sputnik Türkiye'nin aktardığına göre Rudskoy, "Suriye'nin kuzeyinde bulunan ÖSO birlikleri ile Kürt milisler arasında muhtemel provokasyonları ve çatışmaları önlemek amacıyla Rusya Ateşkesi İzleme Merkezi'nin desteğiyle Tel Rıfat'ta gerilimi azaltma bölgesi kuruldu" dedi.

'KÜRT MİLİSLERİN YERİNİ SURİYELİ BİRLİKLER ALDI'

Kürtlerin bu bölgeden çekildiğini de aktaran Rudskoy, Kürt milislerin yerini Suriye hükümet güçlerinin aldığını kaydetti.

'BÖLGEYE RUS ASKERİ POLİSİ KONUŞLANDIRILDI'

Rus orgeneral, bölgede muhtemel provokasyonların önüne geçmek ve ateşkesi desteklemek için gerilimi azaltma bölgesine Rus askeri polisinin konuşlandırıldığının altını çizdi.

'İKİ KONTROL VE DÖRT GÖZLEM NOKTASI KURULDU'

Söz konusu bölgede iki kontrol noktası ve dört gözlem noktası kurulduğunu da söyleyen Rudskoy, "Ateşkesin kesilmesi, bölge halkının evlerine dönmesi için gereken koşulları oluşturdu. Tel Rıfat'a şu ana dek 400'den fazla kişi döndü ve yüzlerce aile de en kısa sürede evlerine dönmeyi planlıyor" ifadelerini kullandı.