Rus medyasından ilginç iddia: Hava saldırısı Türkiye'yle görüşülüp önceden kararlaştırılmıştı

Rus medyası, dün gerçekleşen hava saldırısının, Türkiye'yle görüşülüp kararlaştırıldığını, Türk askerlerinin hata sonucu saldırı yapılacak koordinatlara gittiğini öne sürdü.

Dış Haberler

Rusya'nın El Bab'ta gerçekleştirdiği hava saldırısının ardından 3 Türk askeri hayatını kaybetmiş, Türkiye saldırının "yanlışlıkla" yapıldığını açıklamıştı. Türkiye'nin açıklamasından sonra saldırının yanlışlıkla olduğu Rusya tarafından da onaylanmıştı.

Rus yayını Kommersant'ın iddiasına göre, saldırının gerçekleşmesine Türkiye ve Rusya birlikte karar vermişi. Askeri kaynaklara göre saldırının gerçekleştirileceği koordinatlar, uydu ve yerel istihbarata dayanılarak seçilmiş ve üzerinde anlaşılmıştı.

'TÜRK ASKERLERİ SALDIRI YAPILACAK YERE GİTTİ'

Öncesinde kararlaştırılan saldırıya iki ülkenin genelkurmayı da onay vermişti. Onayın ardından Rusya'ya ait uçak Lazkiye'deki Hmeymim üssünden kalktı ve El Bab'da belirlenen hedefi saat 8.40 civarında vurdu.

Saldırının ardından, Türkiye, Rusya'yı yaşanan kayıplar konusunda bilgilendirdi. 

Kommersant'a konuşan kaynakların iddiasına göre, kayıpların yaşanmasına Türk askerlerinin hata sonucu Rusya'yla saldırı yapılması kararlaştırılan yere gitmesi neden oldu.

Haberde yapılacak soruşturmanın kesin sebepleri açığa çıkartacağı söylenirken, yaşanan olayın iki ülke arasındaki koordinasyonun artmasına sebep olabileceği de öne sürülüyor.