Rus askeri istihbarat şefini Türkiye mi öldürdü?

Rusya askeri istihbarat servisi başkanı General Igor Sergun'un, Türkiye istihbaratının içinde bulunduğu bir suikastle öldürüldüğü iddia edildi.

Lübnan'da yayınlanan günlük gazete el-Ahbar, Rusya'nın askeri istihbarat servisi başkanı Albay-General Igor Sergun'un, Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta öldürüldüğünü iddia etti.

Gazete, Sergun'un Beyrut'ta gizli bir görevde olduğunu duyurdu.

Kremlin, General Sergun'un ölümünü 4 Ocak'ta duyurmuş ve General'in kalp krizine bağlı olarak Moskova'da yaşamını yitirdiğini açıklamıştı.

Sergun, Rusya'nın Kırım'daki hamlelerinde kilit rol oynamıştı.

Suriye'ye Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin tarafından, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın görevden çekilmesi talebini iletmesi için gönderildiği iddia edilen Sergun, 3 hafta sonra öldü.

Öte yandan Kremlin Basın Sözcüsü Dmitriy Peskov, "Putin, Esad'dan çekilmesini istedi" iddiasının gerçeği yansıtmadığını ifade etmişti.

SUİKASTTE TÜRKİYE'NİN PARMAĞI MI VAR?

el-Ahbar'ın Londra'daki diplomatik kaynağına dayandırdığı iddiaya göre ise, Sergun çok sayıda Arap ve Ortadoğulu istihbarat ajanın birlikte planladığı karmaşık bir suikaste kurban gitti. Diplomatik kaynak, General'in ölümünde Türkiye istihbaratının parmağı olduğuna işaret etti.

Türkiye'nin bu suikaste ortak olmasına ise, Suriye nedeniyle Rusya ile artan tansiyonun neden olduğu iddia edildi.