Rıza Sarraf'ı da, Fethullah Gülen'le birlikte kaçırmak mı istediler?

Trump'ın eski ulusal güvenlik danışmanının, Fethullah Gülen ile birlikte Rıza Sarraf'ı da kaçırmak istediği iddia ediliyor.

Dış Haberler

İtirafçı olarak FBI'a çok sayıda kritik bilgi verdiği iddia edilen Rıza Sarraf hakkında geçen hafta da önemli bir konu günde getirilmişti.

ABD Başkanı Donald Trump'ın istifa eden Ulusal Güvenlik Danışmanı Michael Flynn'in, Türkiye ile 15 milyon dolara Fethullah Gülen'i kaçırma pazarlığı yaptığı iddia edilmişti.

Geçen hafta NBC'de, dün de The Daily Beast'te yer alan haberde, bu pazarlığın Rıza Sarraf'ı da kapsadığı söyleniyor.

Konu hakkında bilgi sahibi 3 kaynak, Gülen pazarlığına Sarraf'ın da dahil edildiğini, daha da önemlisi, Rusya-Trump ilişkilerini soruşturan Özel Danışman Robert Mueller'in Flynn-Türkiye pazarlığı hakkında da sorgulamaya başladığını belirtiyor.

The Daily Beast'e konuşan Illinois Adalet Bakanı adayı Renato Mariotti, federal hükümetle işbirliği yapmayı kabul eden mahkûmların bazen tutulduğu hapishanenin değiştirildiğine dikkat çekti.

Mariotti, Sarraf'ın şu anda bir otel odasında FBI ajanlarıyla birlikte olabileceğini de hatırlattı.

Sarraf'ın avukatlarının Erdoğan'la gizli görüşme yaptığı iddialarının soruşturulması ve doğru çıkması durumunda, Sarraf davası, Trump'ın Rusya ile ilişkilerinin araştırıldığı davanın içerisinde yerleştirilerek ABD Başkanı'na kadar uzanabilir.