Raul Castro'dan ABD ile ilişkilerin seyrine dair açıklama

Küba Devlet Başkanı Raul Castro, ABD Başkanı Donald Trump'ın Havana'ya karşı sert tutumunu "aksilik" olarak değerlendirerek iki ülke arasındaki ilişkileri normalleştirmeye çalışacağını ifade etti.

Dış Haberler

Küba Devlet Başkanı Raul Castro, eski ABD Başkanı Barack Obama'nın sağladığı Küba ile ABD arasındaki uzlaşı anlaşmalarının Trump tarafından kısmi olarak geri çekilmesine dair değerlendirmelerde bulundu.

Castro, "Mevcut başkan tarafından yapılan duyurular ikili ilişkilerde bir aksilik demek" dedi.

PressTV'de yer alan habere göre Castro, Trump'ın "eski ve düşmanca bir retorik" kullandığını ve "55 yıldır başarısız olan çatışma ortamına" geri dönüldüğünü belirtti.

ABD Başkanı Donald Trump geçen ay yaptığı açıklamada, Küba ile yapılacak ticaret anlaşmalarını kısıtlayacağını söylemişti.

Bununla birlikte Trump, diplomatik ilişkilerin kurulması da dahil olmak üzere Obama'nın birçok reformunu terketti.

Önlemlerini "zalim ve acımasız" bir ülkeye karşı bir hareket olarak nitelendiren Trump, ikili ilişkilerdeki ilerlemenin insan hakları konularındaki tavizlere bağlı olacağını söyledi.

Castro, Cuma günü Ulusal Meclis'te yaptığı konuşmasında, Fidel'e ait olan "Devrimi yok etmek isteyen herhangi bir strateji, baskı ya da yöntem ne olursa olsun başarısız olacak" ifadelerini kullandı.

Ancak Castro, Havana ve Washington'un işbirliği yapabileceğini söyledi.

Castro, daha önce Trump'ı "mantıksız" ve "egoist" politikalar üstlenmekle suçlamıştı.