Putin: ABD'yle ilişkileri iyileştirmek için gerekli şartlar oluştu

Rusya lideri Vladimir Putin, ABD Dışişleri Bakanı'yla görüşmesinin ardından ABD ile ilişkileri iyileştirmek için 'gerekli şartların oluştuğunu' söyledi.

Rusya lideri Vladimir Putin, ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ile görüştü.

Putin, “Bildiğiniz üzere birkaç gün önce ABD Başkanı ile telefonda görüşmekten memnuniyet duydum, Başkan (Trump’ın) Rus-ABD ilişkilerinin, temasların, karşılıklı ilgi alanımızdaki konuları ortaklaşa çözmenin eski düzeye getirilmesini istediği izlenimi oluştu” dedi.

'GEREKLİ ŞARTLARIN OLUŞTUĞUNU UMUYORUM'

Sputnik'in haberine göre Putin, “Biz de birçok kez, ilişkileri tam formatlı olarak iyileştirmek istediğimizi birçok kez ifade ettik, şu anda bunun için gerekli şartların oluştuğunu umuyorum" diye konuştu.

Rusya ve ABD’nin enerji piyasalarındaki istikrar ile ilgili konularda diyalog sağlayabileceğini söyleyen Putin, şunları söyledi:

“ABD’nin en büyük petrol üreticisi olduğunu biliyoruz, bu nedenle dünya enerji piyasalarındaki istikrar açısından görüşecek konularımız var. Ekonomi alanında olası işbirliği yapılabilecek farklı yönler de mevcut. Tüm bunları görüşmemizde ele alacağımızı umuyorum”.

‘MUELLER'İN RAPORU GİZLİ ANLAŞMA OLMADIĞINI DOĞRULUYOR’

ABD'de "Rusya soruşturmasını" yürüten özel yetkili savcı Robert Mueller'in raporunun "objektif olduğunu ve Rusya ile ABD yönetimi arasında herhangi bir gizli anlaşmanın olmadığını teyit ettiğini" savunan Putin, şöyle konuştu:

“Mueller’in komisyonunun yaptığı çalışmanın tüm egzotikliğine rağmen, yine de hakkını vermek gerekir, bir bütün olarak objektif bir soruşturma yürüttü ve bizim ilk baştan beri tam bir saçmalık olarak nitelediğimiz, Rusya ile mevcut (ABD) yönetimi arasında herhangi bir gizli anlaşma izine rastlanmadığını teyit etti."

‘RUSYA VE ABD KUZEY KORE İLE İLGİLİ İŞBİRLİĞİ YAPABİLİR’

Putin, Rusya ve ABD'nin "Kuzey Kore, Afganistan konusunda, ayrıca stratejik istikrarın korunması alanında işbirliği yapabileceklerini" savunarak şunları söyledi:

“Biz Kuzey Kore, Afganistan konusunda, ayrıca diğer konularda işbirliği yapabiliriz, ayrıca stratejik diyaloğu hakkında da görüşebiliriz. Bundan tüm dünyanın kazançlı çıkabileceği şekilde tüm bu konuları sizlerle ele alabileceğimizi umarım."