Pravda'da çok sert Türkiye yazısı: NATO'nun eteklerine saklanan b.k suratlı ödlekler...

Rusya'nın en eski gazetelerinden Pravda'da, Rusya'ya ait uçağın düşürülmesinin ardından çok sert bir yazı çıktı. Türkiye'nin "NATO'nun eteklerine saklandığını", Mavi Marmara katliamında da "kuyruğunu kıstırıp kaçtığını" söyleyen yazıda, "b.k suratlı ödlekler" ifadesi de kullanıldı.

Dış Haberler

Türkiye'nin, Rusya'ya ait bir Su-24 savaş uçağını Lazkiye'deyken düşürmesine Rusya'dan sert tepkiler gelmeye devam ediyor.

Sovyetler Birliği döneminin en etkili günlük gazetesi Pravda'nın internet sitesinde Timothy Bancroft-Hinchey imzasıyla yayımlanan yazıda, Türkiye hakkında ağır ifadeler kullanıldı.

Bugün NATO'nun Rusya'ya saldırdığını söyleyen Hinchey, Rus uçağının Türk hava sahasını ihlal ettiği iddiasıyla ilgili olarak, "Ermeni soykırımını yaptıktan sonra inkar eden bir ülkeden ne beklenir ki?" dedi.

İsrail'in Mavi Marmara katliamını hatırlatarak Türkiye'nin bir konuda çok iyi olduğunu söyleyen yazar şöyle devam etti: "[İyi olduğu konu] Kuyruğunu kıstırıp kaçmak; korkaklığın, sümüklülüğün ve b.k suratlı ödlekliğin koleksiyonu gibi."

Yazar bugün de Türkiye'nin NATO'nun eteklerine saklanarak Rusya'nın terör karşıtı operasyon yapan uçağını düşürdüğünü yazdı.

Yazar, bölgedeki terörist unsurun Türkiye ve onun dahil olduğu NATO olduğunu savundu.

Hinchey yazısını, "Bir kez daha, bütün uluslararası toplumda bir parya devlet olan Türkiye'den ne beklenir? NATO için de, şaşıran var mı? Terörist teröristtir" diye bitirdi.