Poroşenko, George Soros'a 'Özgürlük Nişanı' taktı

Ukrayna Devlet Pyotr Başkanı Poroşenko, ‘Açık Toplum' fonunun kurucusu karşı devrimci milyarder George Soros'a Özgürlük Nişanı takdim etti.

Ukrayna Devlet Pyotr Başkanı Poroşenko, ‘Açık Toplum' fonunun kurucusu milyarder George Soros'a Özgürlük Nişanı takdim etti.

Açık Toplum Enstitüsü kurucusu George Soros ile görüşen Ukrayna Devlet Başkanı Pyotr Poroşenko, "Sizin son yıllardaki aktif faaliyetiniz, Ukrayna'da yaşanan demokratik değişimlere çok yardımcı oldu. Bu yüzden bu yüksek ödülü bugün size takdim etmek benim için büyük bir onur" dedi.

Bu nişan daha önce Avrupa Komisyonu eski Başkanı Jose Manuel Barroso ve NATO eski Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen'e de verilmişti.

SOROS: BÜYÜK ONUR
"Ukrayna'ya desteği öngören uzun vadeli planı ve kamu maliyesiyle ilgili konuları geniş yelpazede ele alan tavsiyeleri" için teşekkür eden Poroşenko'ya; George Soros ise Ukrayna'dan Özgürlük Nişanı almanın kendisi için büyük bir onur olduğunu kaydederek yanıt verdi.

Soros, geçen Mart ayında, Ukrayna ekonomisine 1 milyar dolar yatırım yapma niyetinde olduğunu belirterek, bu yatırımın kazançlı olacağına emin olduğunu söylemişti.

1989'dan beri Ukrayna ile ilgilendiği söylenilen dünyanın en zengin 30. insanı George Soros'un, Sovyetler Birliği'nin çöküşünden beri Ukrayna'daki sivil toplum kuruluşlarına 100 milyon doların üzerinde para aktardığı biliniyor.