Pompeo: Türkiye'ye yardım seçeneklerini gözden geçiriyoruz

ABD Dışişleri Bakanı Pompeo İdlib'de Türkiye'ye yardım için seçenekleri gözden geçirdiklerini söyledi.

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Türkiye ile iletişim halinde olduklarını ve yardım için seçenekleri gözden geçirdiklerini söyledi.

İdlib’de 30'dan fazla Türk askerinin yaşamını yitirmesine neden olan saldırıya dair yazılı bir açıklama yapan Pompeo, “Türkiye Hükümeti’ne taziye dileklerimizi gönderiyoruz. ABD bu saldırıyı en sert şekilde kınamaktadır. Esat rejimi, İran ve Hizbullah İdlib’de devam eden saldırılarını sonlandırmalıdır” dedi.

Suriye, Rusya, İran ve Hizbullah’ın eylemlerinin Suriye’nin kuzeyinde ateşkesin sağlanmasını engellediğini ileri süren Pompeo “Saldırılara son verilmeli, insani yardımlara erişim sağlanmalı ve BMGK’nin 2254 sayılı kararına göre bir siyasi çözüm geliştirilmelidir” dedi.

Pompeo açıklamasına şöyle devam etti:

“ABD Türk müttefiklerimizle iletişim halinde ve Türkiye'ye bu saldırıya karşı yardım için seçenekleri gözden geçirmektedir. Esad rejimi ve Rusların daha fazla gaddarlığını önlemekve İdlib'deki insani acıları hafifletmek arayışındayız. ABD, Esat rejiminin, İdlib dahil tüm ülkede ateşkes ilan etmeyi de içeren BMGK 2254 sayılı kararın tüm maddelerine uyana kadar uluslararası topluma yeniden entegre olmasını engellemek için elinden geleni yapacaktır.”