Pire Metropolitinden Erdoğan'a övgüler ve bir çağrı: Vaftiz olun, vaftiz babanız Putin olsun

Pire Metropolitliği'nin internet sitesinde yayımlanan mektupta Metropolit Serafim, Erdoğan'a övgüler sıralarken bir de çağrıda bulundu: Patrikhane'ye gidin ve vaftiz olun, vaftiz babanız Putin olsun.

Dış Haberler

Pire Metropoliti Serafim Mencelopulos, "Türkiye ve Adalet ve Kalkınma Partisi Başkanı" diye hitap ettiği Tayyip Erdoğan'a bir mektup yazarak, mektubu Pire Metropolitliği'nin resmi internet sitesinden yayımladı.

"Gönülden bir sevgi" ile bu mektubu kaleme aldığını belirten Metropolit, bu mektubu "Erdoğan'ın yiğit duruşundan" ötürü göndermeye karar verdiğini belirtti. Türk toplumuna "DHKP-C, ordudaki Gülen destekçileri ve DAEŞ cihatçıları" tarafından zarar verilmeye çalışıldığını söyleyen Metropolit Serafim, bu örgütlenmelerin devleti yıkmak için örgütlendiklerini dile getirdi.

Türkiye'nin bu nedenle uluslararası bir basınca hazırlıklı olmasını belirten din adamı, Türkiye'ye dönük terör faaliyetlerinin durmayacağını iddia etti.

'TÜRKİYE'Yİ KEMALİZMDEN ARINDIRDINIZ'

Mencelopulos, 2006 ve sonrasında Türkiye'nin güçlü ekonomik performansının siyasi sahnenin Kemalizmden arındırılması konusunda AKP'ye yardım ettiğini belirtirken buna karşılık Erdoğan'ın Türkiye'nin yüzünü "geleneksel Türk İslamı"na döndürdüğünü ve ülkeyi İslamileştirdiğini savundu. Metropolit, "geleneksel Türk İslamı"nın "IŞİD'in temsilcisi olduğu Arap İslamı"na da bir alternatif teşkil ettiğini sözlerine ekledi.

Darbe gecesi camilerin insanların seferber edilmesi için kullanılmasını öven Metropolit Serafim, bunun kurulmakta olan din devletinin ve Türkiye'nin artık laik olmadığının bir göstergesi olduğunu savundu.

AKP'nin yeni Osmanlıcı yeni bir devlet kurmaya çalıştığını iddia eden ve Erdoğan'ın Türkiye'yi Kemalizmden arındırdığının vurgulandığı mektupta Kemalizm "liberal, ateist bir Kabalizm" (Yahudi mistisizmi) olarak tanımlanıyor.

Yeni Osmanlı'nın canlanması ile birlikte Lozan'ın da ortadan kalkacağını belirten Serafim Mencelopulos, Erdoğan'ın Lozan konusundaki konuşmalarından alıntı yaparak, Lozan konusundaki revizyonist yaklaşımın doğru olduğunu savundu.

'RUSYA İLE DOSTLUK SİZİN İÇİN ÇOK ÖNEMLİ'

"Ortodoks Putin Rusyası" ile işbirliğinin Türkiye'yi ABD ve Avrupa karşısında güçlendirdiğini vurgulayan Metropolit, bu ittifakın sürmesinin önemine değinirken nasıl sürmesi gerektiğine dair de kendine has önerilerde bulundu.

Erdoğan'ın hayata geçirdiği yeni Türkiye'nin Avrupa değerleri ile uyumsuz olduğunu da söyleyen Metropolit, bunun Erdoğan için bir kayıp değil kazanç olduğunu vurguladı. Mencelopulos'a göre AB ile ilişkilerin kesilmesi ya da dondurulması, yeni Osmanlıcı devlet kurumlarını hayata geçirmek için bir fırsat olarak görülebilir.

'VAFTİZ OLUN, PUTİN VAFTİZ BABANIZ OLSUN'

Mektubunda uzun uzun Ortodoks Hristiyanlığın "fazileterinden"bahseden Mencelopulos, Erdoğan'a nasıl ve neden Hristiyan olması gerektiğini anlattı. Erdoğan'ın Ortodoksluğu seçmesi durumunda Rusya ve Yunanistan'la büyük ve kalıcı bir ittifak kurabileceğini söyleyen Metropolit Serafim, Erdoğan'a "hem bu dünyasını hem de ahiretini kurtarması için" Fener Patrikhanesi'ne gitmesi ve Patrik Bartholomeos tarafından tarihi mekanda vaftiz edilmesi çağrısında bulundu.

Metropolit'in ilginç önerilerinden biri de Erdoğan'a vaftiz babası olarak önerdiği isim. Bu kişi Vladimir Putin'den başkası değil.