Pakistan'da bombalı saldırı: En az 20 ölü

Pakistan'ın Afganistan sınırı yakınlarında bombalı saldırı gerçekleştirildi. Saldırıda en az 20 kişi ölürken, 40 kişi yaralandı.

Dış Haberler

Pakistan'ın Afganistan sınırı yakınlarındaki kalabalık bir pazar bölgesinde bombalı saldırı gerçekleştirildi. Saldırıda en az 20 kişi ölürken, 40 kişi de yaralandı.

Yerli yetkililer ölümleri doğrularken, ölü sayısının artabileceğini açıkladılar. Bölge polisi, bombanın insanların kışlık kıyafet için alışveriş yaptığı ikinci el kıyafet satılan bir yere konulduğunu bildirdi.

Yaralılar hastaneye götürülürken, saldırının arkasında İslamcı örgütlerin olduğunun düşünüldüğü açıklandı. Pakistan ordusu bölgede İslamcı örgütlere karşı harekatını sürdürürken, ordu sözcüsü Asım Bacva, operasyonların neredeyse tamamlandığını, çeşitli İslamcı gruplardan 3 bin 400 kişinin öldürüldüğünü, 837 saklanma yerinin imha edildiğini ve operasyonda 500 kadar da Pakistan askerinin öldüğünü duyurdu.

Ancak uzmanlar pek çok cihatçının Pakistan ordusundan kaçmış olduğunu ve bu kişilerin Afganistan'a sığınabileceğini söylüyor.