Nusra Cephesi, Halep'in kuzeyini 'tampon bölge' için boşaltıyor

Suriye'deki resmi El Kaide kolu Nusra Cephesi, Türkiye ve diğer silahlı grupların IŞİD karşıtı "tampon bölge" girişimine engel olmamak için Halep'in kuzeyini boşaltmaya başladığını açıkladı.

Dış Haberler

El Kaide'nin Suriye kolu Nusra Cephesi, Halep'in kuzeyindeki mevzilerinden çekileceğini açıkladı.

Nusra'nın, geçtiğimiz hafta içinde diğer "muhalefet" gruplarının da katıldığı bir toplantıdan sonra çekilme kararını verdiği belirtiliyor.

El Arabi el-Cedid'e konuşan Şamlılar Cephesi'nden bir kaynak, Nusra'nın Hercele köyündeki noktalarını kendilerine devrettiğini söyledi.

Nusra'nın çekildiği yerler arasında Hivar Kalas, Şimarin ve Brağid de var.

Nusra tarafından yapılan açıklamada, örgütün ABD koalisyonuna dini nedenlerle katılmayacağı, ancak "haricilerle" (IŞİD) mücadeleye engel olmamak için bölgeden çekileceği belirtildi.

Nusra, Türk müdahalesinin işe yaramayacağını düşündüğünü, ancak şu anda Türkiye'yi durdurmanın "beyhude" olacağını söyledi.

ABD'nin, olası bir "IŞİD'den arındırılmış bölge"de Nusra Cephesi'ni de istemediği iddia ediliyordu.

Örgüt, İdlib ve Hama'ya işaret ederek, Lazkiye'ye yönelik yeni bir saldırının işaretlerini verdi. Nusra, militanlarını Halep etrafında konuşlandırmaya başlarken, özellikle Gab'daki savaşın sonucu Lazkiye'nin de kaderini belirleyecek.

Halepin doğu bölgesinde ise Suriye ordusu Nusra Cephesi, Ahrar'uş Şam ve Şamlılar Cephesi karşısındaki ilerleyişini sürdürüyor. 

Süleyman el-Halebi bölgesinde mevzi kazanan ordu, Elektrik Mühendisliği binasını ele geçirerek su santraline doğru ilerlemeye devam etti.