Nijerya'da okula bombalı intihar saldırısı

Nijerya'da bir okula bombalı intihar saldırısı düzenlendi. Patlamanın yaşam kaybına yol açıp açmadığı henüz bilinmiyor.

Nijerya'nın Kontagora kentinde bir okula intihar saldırısı düzenlendi. meydana gelen patlamanın görgü tanıkları, "bir kadının okula girip üstündeki bombaları patlattığını" söyledi.

Patlamada ölü olup olmadığı ve kaç kişinin yaralandığı bilinmiyor.

BBC'ye konuşan okulda görevli öğretmenlerden Andrew Randa, dört ceset gördüğünü belirtti. Randa ayrıca kulakları sağır eden bir patlama sesi duyduklarını ve ardından insanların kargaşa içinde kaçıştıklarını söyledi. Askerlerin hemen okula geldiğini kaydeden Randa, okulun mühürlenerek içeriye kimsenin alınmadığını ifade etti.

Diğer görgü tanıkları ise intihar bombacısının saldırıda öldüğünü ve en az yedi kişinin yaralanarak hastaneye kaldırıldığını öne sürdü.

Pazartesi günü de Nijerya'da bir okula benzer bir saldırı yapılmıştı. Nijerya'nın kuzeydoğusundaki Yobe eyaletindeki bir okulda meydana gelen patlamada en az 47 öğrenci ölmüş, 79 öğrenci ise yaralanmıştı.

AFP'ye bilgi veren yerel polis yetkilisi, olayın bir intihar saldırısı olduğunu ve eylemi Boko Haram adlı İslamcı örgütün gerçekleştirdiğini söylemişti.

Ancak Kontagora'da bugün gerçekleştirilen saldırıyı henüz bir örgüt üstlenmedi.

Ülkenin kuzeyinde yer alan Kontagora kenti, başkent Abuja'ya 240 kilometre mesafede bulunuyor.

'BATI TARZI EĞİTİM HARAM'

2002'de kurulan Boko Haram örgütü başlangıçta sadece Batı tarzı eğitim biçimine karşı çıkıyordu. Adı yerel dilde "Batı eğitimi günahtır" anlamına gelen "Boko Haram", 2009'da bir strateji değişikliğiyle, Nijerya'nın kuzeyinde İslam devleti kurmayı amaçladığını duyurmuştu.

Örgüt, 14 Nisan'da Chibok kentinde bir okula baskın yaparak, 200'den fazla kız öğrenciyi kaçırmıştı. Kaçırılan kızlar halen örgütün elinde.