Nijerya'da camiye intihar saldırısı

Nijerya bir kez daha intihar eylemleriyle sarsıldı. İki canlı bomba kendilerini sabah namazı sırasında havaya uçurdu. İlk belirlemelere göre, camideki altı kişi hayatını kaybetti.

Nijerya'nın Damboa kentinde Cuma günü iki intihar eylemcisi kendilerini havaya uçurdu.

Deutsche Welle Türkçe'nin aktardığına göre canlı bombalardan biri kentteki merkez camiye girmeye çalışırken, güvenlik görevlileri tarafından fark edildi. Bir ordu sözcüsü, saldırganın bunun üzerine kendisini caminin önünde havaya uçurduğunu belirtti.

Diğer saldırganın ise küçük bir camiye girdiği ve burada kendisini havaya uçurarak, altı kişiyi öldürdüğü, bir kişiyi de yaraladığı bildiriliyor.

Saldırıyı henüz üstlenen olmadı. Tüm bulguların ülkede yaklaşık 15 bin insanın ölümünden ve 2 milyon insanın da kaçmasından sorumlu İslamcı Boko Haram'ı işaret ettiği belirtildi. Boko Haram'ın Perşembe akşamı da Gaskeri köyüne saldırdığı ve üç kişiyi öldürdükleri bildirildi.

Boko Haram Nijerya'nın kuzeydoğusunda bir İslam devleti kurmak istiyor. Örgütü, terör örgütü IŞİD'e bağlılık yemini etmişti. Boko Haram Nijerya dışında, Kamerun, Nijer ve Çad'da da terör eylemleri düzenliyor.