Nestle kakao üretiminde çocuk köle kullanıyor

Nestle'nin Fildişi Sahili'nde kakao üretiminde çocuk köleleri kullandığı bildiriliyor.

Dış Haberler

teleSUR'un haberine göre, kakao üretiminde çalışan çocuk köle sayısı son yıllarda %51 artarak 1.5 milyona yaklaştı. Nestle'nin Fildişi Sahili'nde kakao üretmek için çocuk köle kullandığı bilinirken, çocuklara ücret ödenmediği ve işlerini yapamamaları durumunda kırbaçlandıkları belirtiliyor.

Mali ve diğer ülkelerden çocukların kaçırılarak Fildişi Sahili'ne getirildiği bildirilirken, çocukların 30 dolara satıldığı aktarılıyor. Şirketlerin bunu engellemek için hiçbir şey yapmadıkları söyleniyor. Çocukların haftada 80-100 saat çalışmaya zorlandıkları görülürken, kaçmaya çalışan çocuklarınsa dövüldükleri veya öldürüldükleri aktarılıyor.

Nestle'nin çocuk köle kullanmayı bırakmak yerine, bu gerçeği açıklayanlara dava açtığı görülürken, ABD Yüksek Mahkemesi'nin Nestle'nin davasını kabul etmediği belirtiliyor.

Nestle'nin 1970'lerden beri çocuklara dair politikası sebebiyle eleştirildiği, 1970'lerde "Nestle Kills Babies" (Nestle Bebekleri Öldürüyor) ve benzeri raporlarla şirketin kasıtlı olarak bebeklerin kötü beslenmesine ve ölümüne yol açtığının gösterildiği söyleniyor.