Sayfa yolu
Neo Nazi gövde gösterisine mahkemeden onay
Dış Haberler
Yayın Tarihi: 13.11.2014 , 12:37 Güncelleme Tarihi: 08.05.2021 , 04:26
Neo Naziler tarafından 15 Kasım Cumartesi günü Hannover'de yapılması öngörülen anti-Selefi toplantı ve yürüyüşüne Hannover İdari Mahkemesi tarafından onay verildi. İdar Mahkeme, kent merkezinde belirlenen bir yerde toplanılmasına onay verirken, yürüyüş yapılmamasını kayıt altına aldı.
Aynı tarih için Hamburg'da da benzer bir başvuruda bulunan faşistler, Hamburg İdari Mahkemesi'nin reddetmesi üzerine dilekçelerini geri çekerek Hannover'e güç yığacakları bildirildi.
Hannover Emniyet Müdürü Volker Kluwe'nin yaptığı basın açıklamasına göre, 5 bin civarı 'holigan'ın kente gelmesi bekleniyor. Buna karşın, 18 Neo Nazi karşıtı toplantı ve yürüyüşün de ilan edildiği paylaşılan bilgiler arasında.
Kendilerine Holigan Selefilere Karşı (Ho-Ge-Se) adını veren faşistler, Selefi gericilerinin Almanya'daki faaliyetlerini bahane ederek 28 Ekim'de Köln sokaklarını savaş alanına çevirmişti.
soL YZ Beta, soL’un geliştirdiği ve soL arşiviyle çalışan bir yapay zeka robotudur. Kullanımı, soL abonelerine açıktır.