Muhammed Dahlan sonunda 'bayrak açtı': Abbas, El Fetih'i 'Erdoğancı' yapamaz

BAE ve Mısır destekli Muhammed Dahlan, Filistin Yönetimi lideri Abbas'ı "Erdoğancı" olmakla suçladı.

Dış Haberler

Bir süredir ismi El Fetih'in ve Filistin Yönetimi'nin (FY) liderliği için geçen Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Mısır destekli Muhammed Dahlan konuştu.

Filistin haber ajansı Ma'an'a konuşan Dahlan, Filistin Yönetimi lideri Mahmud Abbas'a sert sözlerle yüklendi.

Mısır'daki evinden mülakat veren Dahlan, Abbas'ın liderlikten ayrılması gerektiğini söylerken, liderlik için kendisini değil, İsrail hapishanesinde ömür boyu cezasını çeken Mervan Barguti'yi önerdi.

Mahmud Abbas'ın El Fetih'te kendisi gibi olmayan her sesi bastırmaya çalıştığını savunan Dahlan, "O, geçmiş tecrübelerden ders almalı... ve Erdoğancı siyasetin Fetih'e uygun olmadığını anlamalı" dedi.

Dahlan, Mervan Barguti'ye, FY'den gelecek herhangi bir "üvertürü" kabul etmeme çağrısı da yaptı. Abbas'ın Barguti'ye "başkan yardımcılığı" önereceği iddia ediliyor.

Dahlan ayrıca, önümüzdeki ay yapılacak Fetih konferansında, kendisinin ve yandaşlarının partiden atılması ihtimaline karşı da Abbas'ı uyardı.

Muhammed Dahlan, kendisiyle Abbas'ın arasını düzeltmek için Filistinli örgütler ve Arap ülkeleri tarafından 6 girişimde bulunulduğunu, ancak bunların hepsinin başarısız olduğunu söyledi.

Özellikle AKP yandaşı medya, Dahlan'ın 15 Temmuz'daki başarısız darbeye karıştığını iddia etmişti. İddiaya göre Dahlan, BEA ve Mısır'ın gönderdiği paraları darbe öncesi Cemaat'e aktarmıştı.