Morales: Milyonlar olarak geri döneceğiz

Sürgündeki Bolivya lideri Evo Morales darbecilerin kendisi hakkında çıkardığı yakalama kararına tepki göstererek ‘milyonlar olarak geri döneceğiz’ dedi.

soL - Dış Haberler

Bolivya’da darbeciler tarafından istifaya zorlanan ve halihazırda Arjantin’de sürgünde olan eski devlet başkanı Evo Morales cuntanın kendisi hakkında çıkardığı yakalama kararına tepki gösterdi.

Morales, Twitter hesabından yaptığı açıklamada "14 yıllık devrimimizden sonra, fiili hükümetten aldığım 'en güzel hediye' haksız, yasadışı ve anayasaya aykırı bir yakalama kararı. Korkmuyorum, hayatta olduğum müddetçe özgür ve egemen bir Bolivya için daha güçlü bir şekilde politik ve ideolojik mücadeleye devam edeceğim" dedi.

Morales darbe girişiminde bulunanların kendisi hakkında yakalama kararı çıkarmasının korkularını gösterdiğini ifade ederek şunları kaydetti:

Kaçınılmaz olandan, geri dönmemizden ve çokuluslu projemize ve Bolivya’nın saygınlığına devam etmemizden korkuyorlar.  Tarihin gücüyle başaramayacaklar.  Tupac Katari’nin dediği gibi milyonlar olarak geri döneceğiz.”

Bolivya’da Morales’in istifasının ardından kendisini devlet başkanı ilan eden aşırı sağcı Jeanine Anez’in içişleri bakanı Arturo Murillo, dün Morales hakkında halkı isyana teşvikten yakalama kararı çıkartıldığını açıklamıştı.