Mısır’da Türkiye ve Katar ‘teröre destekten’ yargılanıyor

Mısır'da, Türkiye ve Katar'ın "teröre destek" ile yargılandığı dava Aralık ayına ertelendi.

Dış Haberler

Mısır’da Temmuz 2013’te kitlesel gösteriler sonucu iktidardan indirilen Müslüman Kardeşler’i destekleyen Türkiye ve Katar’ın “teröre destek veren ülkeler” olarak yargılandığı davanın karar duruşması ertelendi.

Mısırlı Avukat Samir Sabri’nin Türkiye ve Katar’ın Mısır’da düzenlenen terör eylemlerine katıldıkları suçlamasıyla yaptığı şikayet üzerine açılan davaya bakan Mısır Acil İşler Mahkemesi, geçen Pazar günü karar duruşmasını 28 Aralık’a erteledi.

Davada Katar, Kuzey Sina’da güvenlik güçlerini hedef alan saldırıları desteklemekle ve Temmuz ayında 36 askerin öldüğü Mısır ordusunu hedef alan saldırının arkasında olmakla suçlanıyor. Türkiye ise Müslüman Kardeşler’e verdiği destekten, terör eylemlerini desteklemekten ve bazı Müslüman Kardeşler üyelerini ülkeye kabul etmekten yargılanıyor.

İskenderiye’de Mart ayında benzer bir şikayet üzerine mahkeme, Türkiye’nin “teröre destek veren ülke” olarak yargılanması yönündeki talebi reddetmişti.

Öte yandan Katar, Müslüman Kardeşler’in iktidardan indirilmesinin ardından Mısır ile köprüleri yeniden kurma yönünde adım atmış, Katar’dan bir heyet 2014 yılı sonunda Mısır Cumhurbaşkanı Abdulffettah el Sisi ile görüşürken, Katar’daki bazı Müslüman Kardeşler üyeleri de sınır dışı edilmişti.