Merkel'den Türkiye açıklaması: Diyalog kanalları açık tutulmalı

Almanya Şansölyesi Angela Merkel, Türkiye'ye ilişkin açıklamasında "zor muhataplarla da diyalog kanallarının açık tutulması gerektiğini" söyledi.

Almanya Şansölyesi Angela Merkel Türkiye ile diyalog kanallarının açık tutulması gerektiğini söyledi. CDU meclis grup başkanı Kauder ise İbrahim Kalın ve Mevlüt Çavuşoğlu'nun açıklamalarına sert tepki gösterdi.

DW Türkçe'nin aktardığına göre, Almanya Başbakanı Angela Merkel, Türkiye ile ilgili sert mesajların verildiği pazar günkü televizyon düellosunun ardından partisi Hristiyan Demokrat Birlik'in (CDU) meclis grubunda konuştu. 24 Eylül seçimleri öncesindeki son grup oturumunda Türkiye ile ilişkilere de değinen Merkel, katılımcıların aktardığına göre, Türkiye ile diyalog kanallarının açık tutulması gerektiğini söyledi.

'TÜRKİYE NATO'DA ORTAĞIMIZ'

Oturumdan aktarılanlara göre Merkel, Türkiye'deki siyasi durumun giderek daha da kötüleştiğini belirterek, "Ancak Türkiye NATO'da bir ortağımız. Ayrıca Türkiye'de tutuklu bulunan Alman vatandaşlarına yardım edilmesi gerekiyor" görüşünü dile getirdi.

Ankara ile ilişkilerin "riskli ve zor olduğunu" vurgulayan Merkel, bununla birlikte 'zor muhataplarla da diyalog kanallarının açık tutulması gerektiğini' kaydetti.

Federal hükümet sözcüsü Steffen Seibert pazartesi günü yaptığı açıklamada Merkel'in Türkiye'nin AB üyelik müzakerelerini sona erdirme konusunu 24 Eylül'deki seçimlerden sonra Avrupalı meslektaşları ile ele almak istediğini bildirmişti.