Merkel: AB-Türkiye anlaşması adım adım uygulanacak

Almanya Başbakanı Angela Merkel, sığınmacılara ilişkin kasım ayında Türkiye-AB Zirvesi'nde karara bağlanan eylem planının adım adım uygulanacağını söyledi.

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Polonya Başbakanı Beata Syzdlo ile yaptığı görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuştu.

Gelecek hafta Brüksel'de yapılacak AB Liderler Zirvesi öncesinde Avusturya Büyükelçiliği'nde Türkiye Başbakanı Ahmet Davutoğlu'nun da yer alacağı bir toplantının gerçekleştirileceğini belirten Merkel, burada Türkiye-AB Zirvesi'nde alınan kararlara ilişkin çeşitli konuların ele alınacağını söyledi.

'3 MİLYAR EURO YETERLİ OLMAZSA…'
"AB-Türkiye anlaşması adım adım uygulanacak" diyen Merkel, bunun dışında, sığınmacıların durumunun iyileştirilmesi için Türkiye'ye verilen 3 milyar euronun yeterli olmaması durumunda, bir grup AB ülkesinin gönüllü olarak belirli sayıda sığınmacıyı kabul etmesinin düşünülebileceğini ifade eti.

Ancak bu öneri gerçekleşmeden önce yasa dışı göçün durdurulması gerektiği şartını koşan Merkel, "Ege Denizi'nde hâlâ çok sayıda yasa dışı göç var" ifadesini kullandı.