Meksika'da ödüllü gazeteci öldürüldü

Meksika'da uyuşturucu kaçakçılığı ile ilgili çalışmalarıyla tanınan Javier Valdez, silahlı saldırı sonucu öldü. Meksika'da 2017 yılının başından bu yana öldürülen gazetecilerin sayısı 7'ye yükseldi.

Dış Haberler

Uyuşturucu kaçakçılığıyla ilgili çalışmalarıyla tanınan gazeteci Javier Valdez, uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti.

teleSUR'da yer alan habere göre günün erken saatlerinde, Meksika'nın en büyük gazetesi La Jornada'nın muhabiri Javier Valdez, Sinaloa eyaletinde vurularak öldürüldü.

La Jornada muhabiri Valdez, Sinaloa eyaletindeki uyuşturucu kaçakçılığıyla ilgili araştırmalarıyla bilinirken, silahlı saldırıya uğradığı Sinaloa eyaletinin başkenti Culiacan'ın ünlü uyuşturucu baronu Joaquin "El Chapo" Guzman'ın ana üs bölgesi olarak kabul ediliyor.

Sputnik Türkiye'nin aktardığına göreyse Valdez, 2011 yılında Gazetecileri Koruma Komitesi'nin (CPJ) Basın Özgürlüğü Ödülü’nü kazanmıştı.

Valdez, geçen yıl yaptığı bir konuşmada “Gazeteci olmak, kara listede olmak gibidir. Her ne kadar kurşungeçirmez yeleğiniz ve korumalarınız olsa da çeteler sizi hangi gün öldüreceklerine karar vereceklerdir” demişti.