Makedonya'da halk hükümetin yolsuzluklarına karşı sokağa çıktı

Makedonya'da binlerce kişi hükümetin yolsuzluklarını protesto etmek için sokağa çıktı. Polisin müdahale ettiği eylemlerde en az 5 kişi yaralandı. Eylemciler hükümetin istifasını talep ediyor.

Dış Haberler

Şubat ayından beri ana muhalefet partisi Sosyal Demokrat İttifak (SDSM) tarafından hükümetin yolsuzluklarına dair telefon konuşmalarının sızdırıldığı Makedonya'da, halk yeniden hükümetteki İç Makedon Devrimci Örgütü - Makedon Ulusal Birliği Demokratik Partisi'ne (VMRO-DPMNE) karşı sokağa çıktı.

Hükümet yetkililerinin polis tarafından dövülerek öldürülen 22 yaşındaki Martin Nesovski'yle ilgili konuşmalarının yayımlanmasıyla başlayan gösterilerde, halk hükümetin istifasını talep etti. Görüşmelerden, polisin Nesovski'yi dövmesi için tutulduğu anlaşılıyor. Polis, Nesovski'nin tutuklanmaya direnmesi sebebiyle öldüğünü iddia ederken, görüşmeler bunun da doğru olmadığını gösteriyor.

Nesovski'nin kardeşinin de aralarında bulunduğu gruba polis müdahale ederken, 5 kişinin yaralandığı belirtildi. Göstericilerin polisi kendilerine katılmaya çağırdığı da söylenirken, El Cezire bir grup polisin görevini bırakarak eyleme katıldığını da iddia etti.