Maduro: Vizeleri onların olsun

Venezuela lideri Maduro, geçtiğimiz aylarda ülkede yaşanan hükümet karşıtı gösterilerin bastırılması bahane gösterilerek ABD tarafından yürürlüğe konan yaptırımları “küstahlık” olarak niteledi.

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, ABD senatosunun ülkesini hedef alan yaptırımları protesto için Caracas’ta düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, ülkesinin hükümet yetkililerini hedef alan yaptırımların, Washington’la Caracas arasında çatışmaya yol açabilecek bir “sindirme taktiği” olduğunu kaydetti.

Venezuelalı yetkililere seyahat yasağı ve banka hesaplarının dondurulmasını öngören yaptırımlarla ilgili sert konuşan Maduro, “ABD bu yaptırımlarla bizi sindirmeye çalışıyor. Kaldırdıkları vizeler kendilerinin olsun,” sözlerini kullandı ve yaptırımları “küstahlıkla” niteledi. ABD yaptırımları, geçen Şubat ve Mayıs aylarında gerçekleşen hükümet karşıtı gösterilerin bastırılmasında rol oynayan hükümet yetkililerini hedef alıyor.

Maduro, Venezuela’nın ABD’yle ilişkilerini normalleştirme arayışında olduğunu ancak bir dirençle karşılaştığını ifade etti. Ayrıca Maduro’ya göre, yaptırımlara konu olan gösteriler, ABD’nin çeşitli ülkelerde yürürlüğe koyduğu ve en son Ukrayna’da gözlenen “bahar” senaryosuyla bağlantılı.