Küba’nın şampiyonları işbaşında

İrma kasırgasının vurduğu Küba’da halk elbirliğiyle kentleri temizliyor. Toparlanma çalışmalarında Küba sporunun övünç kaynağı şampiyonlar da işbaşında.

Nahide Özkan

Geçtiğimiz hafta sonu Küba’yı etkileyen İrma kasırgası, ülkenin son yüz yıl içinde gördüğü en güçlü kasırga. Küba’nın doğusundan başkent Havana’ya kadar çok sayıda kenti vuran kasırganın geride bıraktığı yıkıntı ve kirliliğin toparlanması için yalnızca kamu kuruluşları değil, halk da harekete geçmiş durumda.

Yaşadıkları mahallelerin ve çalıştıkları işyerlerinin temizlenip derlenmesi için gönüllü çalışma ekipleri kuran Kübalılar arasında bu ülkenin övünç kaynağı olan sporcular da yer alıyor.

Cubadebate’de yayınlanan foto-habere göre dün Havana’nın en büyük spor komplekslerinden biri olan Ciudad Deportiva’nın toparlanması çalışmalarına ulusal spor enstitüsü çalışanlarının yanı sıra efsanevi boksör Felix Savon, dünyanın en iyi ikinci kadın judocusu sayılan Driulis Gonzalez, ünlü beyzbol oyuncusu Rodolfo Puente ve eski jimnastikçi Orisel Martinez gibi çok sayıda sporcu da katıldı.

Boksör Felix Savon

Judocu Driulis Gonzalez

Beyzbolcu Rodolfo Puente (ortadaki)

Eski jimnastikçi Orisel Martinez

Fotoğraflar: Calixto N. Llanes