Kübalı sağlık emekçileri 2006'dan beri Bolivya'da 87 bin yaşam kurtardı

Kübalı sağlık emekçilerinin 2006 yılından beri Bolivya'da 87 bin kişinin hayatını kurtardığı belirtiliyor.

Dış Haberler

Bolivya Sağlık Bakanlığı, Küba'nın medikal enternasyonalizminin bir parçası olarak Bolivya'ya dayanışma sağladığı için Kübalı doktorlara ve sosyalist Küba'ya teşekkürlerini iletti. 
İki ülke arasındaki dayanışma sonucu son 10 yıldır süren Bolivya'daki sağlık programını yürüten ajansın başkanı Ariana Campero, programı kararlılıkla ve titizlikle yöneten yerel ortaklarını tebrik etti. Campero, Bolivya Devlet Başkanı Evo Morales'in tebriklerini de Küba halkına iletti.

Campero, "Fidel Castro'ya, Kumandan Raul Castro'ya ve Küba halkına Bolivya'dan kucak dolusu dayanışma dileklerini iletiyorum" dedi.   
Programın ulusal koordinatörü olan Dr. Pavel Noa'ya göre, program sayesinde Bolivya halkına 63 milyondan fazla medikal hizmet sağlanırken 179 bin 282 cerrahi müdahale gerçekleşti ve 86 bin 983 hayat kurtarıldı. 
Ayrıca Küba Dayanışma Hekim Tugayı başkanı Dr. Alina Ochoa, sağlık sektöründeki dayanışmanın önemini vurguladı. Programının amacının Bolivya halkının sağlığını güvence altına almak olduğunu dile getiren Ochoa, dünyadaki ülkelere sağlık hizmeti sağlama konusunda Küba'nın uzun ve başarılı bir geçmişinin olduğunu ve Bolivya'da bunu 700 dayanışmacı ile birlikte gerçekleştirdiklerini dile getirdi. Pan Amerikan Sağlık Örgütü temsilcisi Luis Fernanda Leanes ise bu programın başarısının çok önemli olduğunu söylerken "Kübalıların ve Bolivyalıların birlikte dünyadaki refah ve barış için çalışmasını görmek mutluluk verici" dedi. 
Dünyadaki birçok ülkedeki yoksul kesimlere sağlık hizmeti götüren ve "Beyaz Önlük Ordusu" olarak da anılan yaklaşık 12,000 Kübalı gönüllü sağlık emekçisi, Latin Amerika, Afrika ve Okyanusya dahil olmak üzere pek çok yerde görev alıyor.