Kübalı Kadınlar Federasyonu 55 yaşında

Kübalı Kadınlar Federasyonu (FMC) 55. yıldönümünü kutluyor.

Küba Devlet Konseyi Başkanı Raul Castro, Kübalı Kadınlar Federasyonu'nun (FMC) 55. yıldönümü nedeniyle Kübalı kadınları tebrik etti.

Granma'da yer alan habere göre, Raul Castro'nun tebrik mesajı FMC Genel Sekreteri ve Küba Komünist Partisi (PCC) üyesi Teresa Amarelle Boué tarafından Granma eyaletinde yapılan ulusal yıldönümü kutlamasında iletildi.

Amarelle Boué, Raul'un tebrik mesajının Kübalı kadınları daha da güçlendirdiğini ve Devrim'in savunulmasında kadınların birliğinin ve  rolünün devam ettiğini belirtti.

VİLMA ESPİN VE FİDEL BİRLİKTE KURDU

PCC üyesi Olga Lidia Tapia Iglesias ise FMC'in 23 Ağustos 1960'da Fidel Castro ve Vilma Espin tarafından kurulduğunu ve kurulma aşamasından beri Federasyon'un temel amacının ülkenin ekonomik ve sosyal hayatında Kübalı kadınların tam katılımını sağlamak olduğunu söyledi.

Tapia, FMC'in başarıları arasında çocuk bakımı merkezlerinin kurulmasını, çocukları korumak amacıyla ilgili yasaların çıkarılmasını, cinsel eğitimin gelişimi, işçi ve ücret alanlarındaki atılımı ve 
anayasadaki Aile Yasasının taslağını hazırlamaktaki önemli rolünü vurguladı.

Ayrıca, bugün Kübalı kadınların yüzde 48'in kamuda çalıştığı, yüzde 66'sının teknik profesyonel olduğu ve yüzde 53'ün bilim insanı olduğu belirtildi. Ulusal Meclis'in yüzde 48.86'sının kadın milletvekili olduğu belirtilirken bunun dünyadaki en yüksek oranlardan biri olduğu söylendi.