Küba'dan ABD ablukasına karşı ortak haykırış

Küba'da ABD ablukasına karşı etkinlikler düzenleniyor.

Haber Merkezi

Küba'da bugün, ABD'nin dayattığı ablukaya karşı 2016 yılının en büyük eylemi olarak "Avispero contra el bloqueo" (Ablukaya karşı ortak haykırış) adı altında bir dizi etkinlik düzenlenecek.

Dünyadan çeşitli gençlik örgütleri, toplumsal örgütlenmeler ve Küba'yla dayanışma örgütleri bugün Türkiye saati ile 17.00-23.00 arasında Küba'da gerçekleştirilecek çeşitli etkinliklere katılma ve destek verme olanağı yakalayacaklar.

Ablukaya karşı gerçekleştirilecek olan bu büyük eylemliliğin ana merkezi Havana Üniversitesi olacak ve eylemler ülkenin diğer üniversitelerinde de Genç Komünistler Birliği, Üniversite Öğrencileri Federasyonu ve diğer bazı örgütler tarafından yaygınlaştırılacak.

Telesur ve Küba televizyon kanalarının yanı sıra online sosyal ağlarda da eyleme katılım mümkün olacak.

Gün boyunca gerçekleştirilecek olan etkinlikler şöyle:

- Saat 18.00-19.00 arasında genç üniversite öğrencileri, Küba Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı ABD Seksiyonu Direktörü Josefina Vidal ile görüşecek. Bu söyleşi @cubavsbloqueo'den canlı olarak yayınlanacak ve URL'si gerçek zamanlı olarak paylaşılacak.

- 17.00-18.00 arasında Enformatik Bilimleri Üniversitesi tarafından hazırlanan video oyunları ve mobil aplikasyonlar tanıtılacak. Bu etkinlik de canlı yayınlanacak.

- 19.00'da "Dünyayla birlikte dans etmek" için flashmob etkinliği gerçekleştirilecek. Canlı yayınlanacak.

- 22.00'te La Colmenita Çocuk Tiyatrosu Kumpanyası'nın performansı gerçekleştirilecek.

- 17.00'de 27 Ekim'de abluka oylamasının yapılacağı Birleşmiş Milletler Genel Kurul toplantısına atıfla Sembolik Birleşmiş Milletler toplantısı gerçekleştirilecek. Etkinlik canlı olarak yayınlanacak.

- 19.00-19.30 saatleri arasında Martha Rojas'ın kaleme aldığı "Fidel ve Moncada" kitabının sunumu yapılacak. Canlı yayınlancak.

- 19.30'da Graciela Rodriguez'in yönetmenliğini üstlendiği "Tüm Guantanamo Bizimdir" adlı belgesel gösterilecek.

- 22.30'da Küba Toplumsal Örgütlenmeler Atölyesi gerçekleştirilecek.

- 17.00-23.00 saatleri arasında karikatüristlerin katılımıyla Kitap Fuarı gerçekleştirilecek.

Küba'ya uygulanan ablukaya karşı canlı bir kamuoyu yaratma çabasının son dönemdeki bu en etkin örneğini aşağıdaki ağlar üzerinden takip etmek mümkün olacak:

-@cubavsbloqueo https://www.facebook.com/cubavsbloqueo/

-@UJCCuba https://www.facebook.com/UJCuba

-@FeuCuba https://www.facebook.com/feudecuba

-@AcnuUnacuba

-@siempreconcuba https://www.facebook.com/Siempreconcuba

-@UdeLaHabana, https://www.facebook.com/Universidad-de-La-Habana-UH-776584562476871 https://www.facebook.com/profile.php?id=100012487608023

#YoVotoVsBloqueo

Konuyla ilgili videolar:

https://youtu.be/HzP6I36Iu3I

https://youtu.be/BdSA7j0B0EM

Türkiye'deki Küba dostları da 60 yıla yakın zamandır devam eden ABD'nin ekonomik, siyasi ve finansal ablukasına karşı direnen Küba halkıyla dayanışmak için şunları yapabilirler:

1) @cubavsbloqueo etiketiyle sosyal medya kanallarından mesajlarını paylaşabilirler.

2) Sosyal Medya üzerinden ablukaya karşı mesajlarını iletebilirler.

3) Ablukaya karşı mesajlarını içeren fotoğraflarını çekip #YoVotoVsBloqueo etiketiyle @cubavsbloqueo sosyal medya adresinde paylaşabilir veya [email protected] e-posta adresine mail atabilirler.