Küba'da yüzlerce kişinin ölümüne neden olan hastalığı ABD yaymış!

Son yapılan araştırmalardan elde edilen bulgulara göre, Küba'da 158 kişinin ölümüne neden olan kızıl hastalığını ABD bilinçli bir şekilde adaya yaydığı ortaya çıktı.

Dış Haberler

ABD'nin Küba'ya karşı "biyolojik silah" kullandığı ortaya çıktı.

Prensa Latina'nın Küba dergisi Bohemia Monday'den aktardığına göre, 1981 yılında Küba'da ortaya çıkan ve 101'i çocuk 158 kişinin ölümüne neden olan kızıl virüsü ABD tarafından adaya bilinçli olarak sokulmuş.

Pedro Kouri Tropical Medicine Institute'te (IPK) araştırmacı olarak çalışan Rosmari Rodríguez'in yazdığı makalede, 90'lı yıllarda IPK'nın yanı sıra başka ülkelerin enstitüleri tarafından da yapılan araştırmaların, 1981'deki salgının nedenlerine ilişkin Küba'nın zamanında yaptığı suçlamayı doğruladığı söyleniyor.

Yapılan çalışmalar, 1981'deki salgın ile 1944'te New Guinea (Yeni Gine) C'deki bir laboratuvarda kızılın ilk kez izole edildiği durum arasında benzerlikler olduğunu gösterdi. Gine'de ABD askeri üssü bulunuyordu.

Kübalı bilim insanları, salgının değişik aşamalarından toplanmış viral cinslerin genomlarını incelediklerinde, bunun bir laboratuvar vesilesiyle bulaşmadığına kanaat getirdiler.

2008'de otomatik dizilim teknolojisini elde eden IPK, 1981 yılından bu yana saklanan salgın verilerini yeniden kullanarak tüm süreci yeniden yaratmayı başardı.

Yapılan araştırmalar neticesinde, Küba'daki salgın ile Yeni Gine'deki karantina verileri arasındaki uyum dikkat çekti. Ancak Küba'daki virüsün genomunun, salgın boyunca değişikliğe gittiği de gözlemlendi.

Kübalı bilim insanlarının vardığı sonuç, ABD'nin kızıl virüsünü biyolojik silah olarak adada kullandığı. Ayrıca Küba'daki salgın, aynı anda batı, orta ve doğu bölgelerde başlamıştı.

ABD Ulusal Tıp Kütüphanesi'nde yer alan bilgilere göre, 1944-1945 yıllarında kızıl virüsü epidemik (salgın) hale gelmiş ve toplamda 27 bin vaka kaydedilmiş.

Yeni Gine ve Filipinler maddesinde, kızıl virüsü "piyada gücünün azalmasındaki en büyük neden"di. Gine'deki salgın Hollandia ve Biak bölgelerinde görülüyordu.

Kızıl virüsü genellikle sivrisinek aracılığıyla bulaşıyor. Ateş, baş ve kas ağrısı ile başlayan hastalık ileriki aşamalarda burundan kan gelmesi, kan pıhtılaşması ya da tehlikeli düşük kan basıncına neden oluyor. Önlem alınmadığı takdirde ölüme neden oluyor.