Küba Fidelsiz ilk 1 Mayıs'ı coşkuyla kutladı: 'Küba ideallerinden asla vazgeçmeyecek!'

Küba Komünist Partisi Siyasi Büro üyesi ve Küba İşçi Federasyonu Genel Sekreteri Ulises Guilarte de Nacimiento Havana'da yaptığı konuşmada devrimin ideallerine bağlı olduklarının altını çizdi.

Dış Haberler

Küba Komünist Partisi Siyasi Büro üyesi ve Küba İşçi Federasyonu Genel Sekreteri Ulises Guilarte de Nacimiento, Küba'nın başkenti Havana'da Jose Marti Devrim Meydanı'nda yaptığı konuşmada Küba için mücadelenin tüm sıcaklığıyla sürdüğünü ve Fidel'in mirasına bağlılıklarının tartışma kabul etmediğini vurguladı. 

"EGEMEN, BAĞIMSIZ, SOSYALİST, DEMOKRATİK BİR ÜLKE İÇİN AND İÇTİK" 

de Nacimiento, Fidel'in fiziksel olarak Kübalıların, Küba'nın egemen, bağımsız, sosyalist, demokratik ve müreffeh bir ülke olması için and içtiklerini belirtti.

Küba'nın tüm meydanlarında ve sokaklarında düzenlenen renkli ve yoğun katılımlı yürüyüşlerin sloganının "Gücümüz Birliğimizdir" olduğunu vurgulayan de Nacimiento bu yürüyüşlerin devrime, Küba Komünist Partisi'ne ve onun tarihsel önderliğine olan desteğin de bir göstergesi olduğunu söyledi.

de Nacimiento, Kübalıların aynı zamanda "Kahraman Gerilla" Ernesto Che Guevara'nın enternasyonalist idealleri doğrultusunda mücadele ederken öldürülüşünün 50. yılını andıklarını söyleyip, Che'nin Küba'nın endüstrileşmesinin ve gönüllü emek hareketinin temellerini attığını hatırlattı. 

"MEŞRU TALEPLERİMİZİ YİNELİYORUZ"

Küba'nın dışpolitikasına da değinen de Nacimiento, ülkenin egemenliğinden ve bağımsızlığından asla taviz vermesinin beklenmemesi gerektiğinin altını çizdi. Küba'nın kendisine dönük iktisadi, ticari ve mali ablukanın kaldırılması talebinin meşru olduğunu yineleyen Küba İşçi Federasyonu Genel Sekreteri, ABD'nin Küba'da yasadışı şekilde işgal altında tuttuğu Guantánamo Deniz Üssü'nü Küba'ya iade etmesi gerektiğini belirtti.

"BOLİVARCI DEVRİMİ KOŞULSUZ DESTEKLİYORUZ"

Küba'nın Bolivarcı Devrim'e koşulsuz destek verdiğini belirten de Nacimiento Venezuela'ya dönük provokasyonlardan ve diplomatik tacizden vazgeçilmesini talep etti. de Nacimiento, "egemenlik, bağımsızlık ve ülkenin en sahici çıkarları için mücadele eden Nicolás Maduro hükümetitni destekliyoruz" dedi.  

DÜNYA EMEKÇİLERİ İLE DAYANIŞMA

Küba ile dayanışma içinde olan ve 1 Mayıs kutlamalarına katılanlara teşekkürlerini ileten Küba İşçi Federasyonu Genel Sekreteri, dünyadaki emekçilerle Küba'nın dayanıştığının altını çizerken şöyle konuştu: "En temel toplumsal ve emek haklarını talep ederken baskıya ve kapitalizmin ayrımcı politikalarına maruz kalan tüm dünyadaki işçilere desteğimizi ve onlarla dayanışma duygularımızı birkez daha dile getiriyoruz."

"KÜBA İDEALLERİNDEN VAZGEÇMEYECEK"

de Nacimiento konuşmasını şöyle noktaladı: 

Kübalı erkekler ve kadınlar, 

İşçilerimizin her gün mücadele edip kazanması için daha fazla nedeni var. Küba, bağımsızlık ve toplumsal adalet ideallerinden vazgeçmeyecek. Bizler, bu egemenlik hakkını büyük fedakarlıklarla ve çok büyük tehlikelerle karşılaşma pahasına kazandık.

İleri yoldaşlar, her zamankinden daha fazla birlik içinde, zaferimizin kesinliğine her zamankinden daha fazla inanarak!

Çok yaşasın Küba'nın ve tüm dünyanın işçileri!

Çok yaşa Fidel ve Raúl!

Çok yaşa Küba Devrimi!

Hasta la Victoria Siempre! (Zafere kadar daima)