Küba Devrimi'nin lideri Fidel 89 yaşında

Bugün 13 Ağustos, Küba Devrimi'nin tarihi lideri Fidel'in 89. doğum günü. Fidel'in de, Küba halkının da emperyalizme karşı mücadelesi sürüyor.

Dış Haberler

Fidel Castro, 13 Ağustos 1926'da doğdu. Küba Devrimi'nin liderliğini yapan Fidel, 16 Şubat 1959'da Küba Başbakanı oldu. 24 Haziran 1961'de Küba Komünist Partisi Birinci Sekreteri seçilen Fidel, 2011'e kadar bu görevine devam etti.

Küba'yı ABD'nin arka bahçesi olmaktan kurtaran ve Sovyetler Birliği'nin dağılmasının ardından da zor koşullar altında sosyalist Küba için savaşan Fidel, ömrünü küçük bir ada ülkesi olan Küba'nın onurlu bir şekilde ayakları üstünde durması için adadı.

Hayatı boyunca emperyalizme ve kapitalizme karşı mücadele eden Marksist-Leninist lider Fidel Castro, 2008'de Küba Devlet Başkanlığı'nı bırakmasının ardından da Latin Amerika ülkelerinin ABD'ye karşı birlik olması için verdiği mücadeleyi sürdürdü.

Emperyalistler, Fidel'e toplam 638 kez suikast planı yaptı. 2006 yılında İngiltere'de yayımlanan bir belgeselin adı, "Castro'yu öldürmenin 638 yolu" idi.

Bugün 89 yaşında olan Fidel, hala yazıları ve fikirleriyle Küba Devrimi'ni ileriye taşıyor.