Kremlin’den ABD istihbaratının Rusya raporuna ilişkin açıklama: Amatörce

Kremlin, ABD istihbarat servislerinin Rusya hakkındaki raporuna ilişkin ilk kez konuştu.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, ABD istihbarat servislerinin, Rusya'nın, 8 Kasım’daki başkanlık seçimlerine siber saldırılarla müdahale ettiği sonucunu içeren raporunda ‘dayanaksız ve amatörce suçlamaların’ yer aldığını söyledi.

Sputnik Türkiye'nin aktardığına göre “Moskova’nın ya da resmi Rus kurumlarının siber saldırılara müdahil olduğunu reddediyoruz. Bu suçlamalardan ciddi anlamda yorulduk” ifadelerini kullanan Peskov, Rusya’nın ABD seçimlerine müdahale ettiği yönündeki iddiaların ‘cadı avını anımsattığını’ kaydetti:

Amerikalı meslektaşlarımızın tarihlerinin çeşitli dönemlerinde ‘cadı avı’ yürüttüğünü biliyoruz. Tarihin bu dönemlerini bildiğimiz gibi sonradan onların (liderliğin) daha kendinde uzmanlarla değiştirildiğini de biliyoruz.

ABD istihbarat servislerinin ‘yüksek oranda inandıkları’ değerlendirmeleri içeren siber saldırı raporunun ‘dayanaksız’ olduğunu belirten Peskov şunları söyledi:

Yayınlanan rapor içerik bakımından yorumu hak etmiyor. bize göre kesinlikle hiçbir şeyle desteklenmeyen iddiaları hayli amatörce ve duygusal bir seviyede duymaya devam ediyoruz. Bu durum, son derece profesyonel çalışan istihbarat servislerine uygun değil.

‘TRUMP’IN GÖRÜŞÜ HAKKINDA YORUM YAPAMAM’

Peskov bir soru karşısında da ABD’nin seçilmiş başkanı Donald Trump’ın rapora nasıl bir tepki verdiğini bilmediğini, o nedenle onun görüşü konusunda herhangi bir yorum yapamayacağını söyledi.