Korona salgını ABD'li ilaç şirketine yaradı

ABD'li ilaç firması Gilead Sciences, Remdesivir adlı deneysel bir antiviral ilacı Yeni Koronavirüs vakalarında denenmek üzere Çin’e gönderme konusunda Çinli yetkililerle anlaştığını açıkladı.

soL - Dış Haberler

ABD'li Gilead Sciences isimli ilaç firması geçtiğimiz Cuma günü, ürettiği deneysel bir antiviral ilacı (Remdesivir) Yeni Koronavirüs vakalarında denenmek üzere Çin’e göndereceğini, ayrıca ilacın etkinliğini araştırmak amaçlı klinik deneylere başlanması konusunda da Çinli yetkililerle anlaşmaya vardıklarını belirtti.

Wall Street Journal'da yer alan habere göre, ABD'li Nasdaq endeksi içinde yer alan Gilead Sciences hisseleri bugünkü seansta 1 Şubattaki kapanış fiyatından yüzde 4,5 primli olarak açılış yaptı.

ŞİRKETTEN AÇIKLAMA: İLACIN HENÜZ LİSANSI YOK

Konuyla ilgili açıklama yapan Gilead Sciences, "Remdesivir'in lisansı küresel çapta henüz onaylanmadı ve ilacın güvenli ve etkili olduğuna dair bir ispatı yok. Yeni Koronavirüs'e yönelik herhangi bir verisi olmayan deneysel ilacın artıları ve eksilerini hesaba katan doktorların talebiyle ve yerel denetçi kurulların desteğiyle Gilead, Remdesivir'in onaylanmış herhangi bir tedavi seçeneğinin olmadığı koşullarda az sayıda Yeni Koronavirüs hastasının acil tedavisinde kullanımını sağlamış durumda" dedi.