Körfez monarşileri Husileri 'darbe' ile suçladı

Körfez İşbirliği Teşkilatı Dışişleri bakanları, Yemen’de yaşananları meşru yönetime karşı bir darbe olarak niteledi ve Husilere güçlerini geri çekerek ele geçirdikleri silahları orduya teslim etme çağrısında bulundu.

Körfez İşbirliği Teşkilatı (KİT) dışişleri bakanları, yayınladıkları ortak bildiride KİT Genel Sekreteri Abdullatif Zeyyani’nin Yemen’de siyasi çözüm için sunulan Körfez Planı’nın uygulanabilirliğini sağlamak için çalışmalar yürüteceğini ifade etti.

El Cezire Türk'ün haberine göre Dışişleri Bakanları, Husilere geçen hafta kaçırdıkları Devlet Başkanlığı Ofisi Müdürü Ahmed bin Mubarek’i serbest bırakmaları ve başkent Sana’nın içinde ve etrafında kurdukları kontrol noktalarını kaldırmaları çağrısı yaptı.

KİT Dışişleri Bakanları, Yemen’in güvenlik ve istikrarının sağlanması için gerekli her türlü adımı atacaklarını belirtti.

El Cezire Riyad muhabiri Abdulmuhsin Kabbani, Körfez ülkelerinin, Yemen’de çözüm için ortaya koydukları planının hala geçerli olduğuna inandıklarını ve üzerinde her hangi bir değişikliği kabul etmediklerini aktardı.

KİK, Bahreyn, Kuveyt, Umman, Katar, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri'nden oluşuyor.