Komünist Parti’den KKE’ye dayanışma mesajı

Komünist Parti, pazar günkü seçimler nedeniyle Yunanistan Komünist Partisi'ne bir dayanışma mesajı gönderdi. Yunan komünistlere dünyanın dört bir yanından dayanışma mesajları geliyor.

Haber Merkezi

Yunanistan'da 25 Ocak tarihinde genel seçimler yapılacak. Yunanistan Komünist Partisi (KKE), seçimlerde sosyalizmi temsil eden tek parti olarak Avrupa Birliği ve NATO'dan çıkmayı, halkın kendi gücüne dayanan bir iktidarı savunuyor.

Türkiye'den Komünist Parti Merkez Komitesi, KKE'ye bir dayanışma mesajı gönderdi. Mesajda, seçimlerden sonra çoğunluğu kim elde ederse etsin, Yunanistan halkının sorunlarının devam edeceğine vurgu yapıldı.

Mesaj şöyle:

Sevgili yoldaşlar,

Komünist Parti olarak, yaklaşan 25 Ocak seçimleri dolayısıyla Yunanistan Komünist Partisi’ne (KKE) başarı dileklerimizi iletmek isteriz.

2012 yılından bu yana, “radikal sol” tabir edilen akımın yükselişi pek çok tartışmaya konu oldu. Komünist Parti, SYRIZA’nın yükselişini kapitalist kriz karşısında sol popülizmin yükselmesi olarak açıklıyor ve bu partiyi, PASOK’un (ve diğer küçük sosyal demokrat partilerin) çözülmesiyle iki kutuplu siyasal sistemde boşalan alanın doldurulmasını hedefleyen ve Yunanistan’daki burjuva siyasetinin restorasyonunda aktif rol kapmaya çalışan bir sosyal demokrat parti olarak görüyor. Biliyoruz ki, sosyal demokrat programlar ve reformizm, işçi sınıfının öncü rolünü ve kapitalizmden sosyalizme devrimci bir geçişi reddedenlerin vardığı son durak olarak farklı ambalajlarla sürekli olarak allanıp pullanmaktadır. SYRIZA, emekçilere boş yere umut dağıtan çift dilliliğiyle, AB’ciliğiyle, ABD emperyalizmi ve NATO karşısındaki ilkesiz duruşuyla bunun tipik bir örneğidir.

Komünist Parti, Başbakanlık koltuğunu kim işgal ederse etsin ve parlamentoda hangi siyasi parti çoğunluğu elde ederse etsin, seçimlerden sonra Yunan halkının sorunlarının bitmeyeceğini bilmektedir. Yeni memorandum anlaşmaları imzalanacak, kapitalist sınıfın hizmetindeki barbarca önlemlerin yerini yenileri alacak. Kesin olan budur. Halk düşmanı politikaların kapitalist-emperyalist sisteme derinden bağlı olması nedeniyle, hükümet değişikliği kapitalizmin alaşağı edilmesi anlamına gelmeyecektir. Tam da bu nedenle seçimlerden sonra Yunan halkı sadece parlamentoda değil, aynı zamanda çalışma alanlarında, üniversitelerde ve emekçi mahallelerinde de güçlü bir KKE’ye ihtiyaç duymaktadır.

KKE bugünkü mücadelesiyle, ilkelerinden taviz vermeyen ve Marksizm-Leninizm’den sapmayan komünist partilerin işçi sınıfını örgütleyebileceğini, toplumsal desteği elde edebileceğini, kapitalist-emperyalist sisteme karşı mücadeleye öncülük edebileceğini göstermekte, işçi sınıfının ancak öncü partinin rehberliğinde sistemi temelden sarsabileceği gerçeğini pratik olarak kanıtlamaktadır.

Yoldaşlar,

Kapitalizm tarihin çöplüğüne süpürülmeye mahkumdur. Bu köhnemiş düzeni Yunanistan’da işçi sınıfını ve toplumsal kesimleri iktidar hedefi doğrultusunda harekete geçirerek kesin şekilde ortadan kaldırmak konusundaki kararlılığınızdan hiçbir şüphe duymuyoruz. Onurlu tarihiniz, benzersiz deneyiminiz ve kesin kararlılığınızla, bu hedefe ulaşmak için ihtiyaç duyduğunuzdan çok daha fazlasına sahipsiniz.

Komünist Parti, bir kez daha Yunanistan Komünist Partisi’yle dayanışma içinde olduğunu ifade eder.

KKE’nin mücadelesi bizim mücadelemizdir.

Yaşasın işçi sınıfı enternasyonalizmi!
Yaşasın devrim ve sosyalizm!
Sosyalizm kazanacak!

Komünist Parti Merkez Komitesi

KKE'ye dayanışma mesajı yollayanlar arasında Kıbrıs'tan AKEL, Brezilya Komünist Partisi, Çek Cumhuriyeti'nden Bohemya ve Moravya Komünist Partisi, Suriye Komünist Partisi ve Venezuela Komünist Partisi gibi çok sayıda parti yer alıyor.