Komünist Parti bayrakları Almanya'da da dalgalandı

Komünist Partililer, Almanya'nın çeşitli kentlerindeki 1 Mayıs yürüyüş ve mitinglerinde parti bayraklarını yükselttiler. Berlin, Köln, Darmstadt kentlerinde miting alanlarında KP’nin mücadelesini ve önüne koyduğu hedefleri tanıtan stantlar açıldı.


Haber Merkezi

Komünist Partililer, Almanya'nın çeşitli kentlerindeki 1 Mayıs yürüyüş ve mitinglerinde parti bayraklarını yükselttiler.

Pankartları ve dövizleriyle Almanya’da hızla yükselmekte olan ırkçı, milliyetçi hareketleri, toplumsal hakların budanmasını protesto eden Komünist Partililer, aynı zamanda Türkiye’deki AKP karanlığına karşı verilen aydınlanma mücadelesiyle dayanışma çağrısı da yaptılar.

Berlin, Köln, Darmstadt kentlerinde miting alanlarında KP’nin mücadelesini ve önüne koyduğu hedefleri tanıtan stantlar açıldı.

En yığınsal katılım Rheinland-Pfalz Eyaletinin başkenti Mainz’da gerçekleştirildi. Alman Sendikalar Birliği’nin düzenlediği miting alanında Komünist Parti adına da bir konuşma yapıldı. Emperyalizmin savaştan, silahtan ve bölgesel krizlerden beslendiğine değinen bir parti üyesi, sermayenin Almanya’da da, işçi haklarına saldırdığını, taşeron firmalar aracılığıyla işçi sömürüsünü kölelik koşullarına çekmek istediğini ifade ederek, “bugün işçi ve emekçileri ezen sorunların kapitalist sistemden kaynaklandığını, kurtuluşun ancak işçi sınıfının örgütlü gücünün mücadelesiyle elde edeceği iktidar koşullarında kurulacak sosyalizmde mümkün olacağını” vurguladı.

Mainz yürüyüş ve mitingi öncesi düzenlenengeniş toplantıda KP ve Alman Komünist Partisi ile ortak bir stant kuruldu. Ayrıca, partililerin başını çektiği Rüsselsheim Barış Korosu da devrimci şarkı ve marşlardan oluşan repertuarıyla bir konser vererek toplantıya heyecan kattı.