Komünist Gençlik Cephesi, Çipras’ı protesto etti: Kendi halkını satan hoş karşılanmaz!

Önceki gün Roma’da La Sapienza Üniversitesi'nde Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras’ın katıldığı bir toplantı düzenlendi. Avrupa Sol Partisi tarafından düzenlenen “Halk için halkın Avrupası” adlı toplantı Komünist Gençlik Cephesi (FGC) tarafından protesto edildi.

Haber Merkezi

Yunanistan Başbakanı’nın La Sapienza Üniversitesi'ne gelmesine karşı günler öncesinden afiş ve bildiri çalışması yapan Komünist Gençlik Cephesi’nin (FGC) eyleminde “Çipras, Syriza, Sosyal Demokrasi; İşçiler sizi silip süpürecektir”, “Kendi halkını satan hoş karşılanmaz, Çipras La Sapienza’dan git” sloganları öne çıktı. Eylemde Komünist Parti, İtalya delegasyonu da bulunmaktaydı.

Komünist Gençlik Cephesi Genel Sekreteri Lorenzo Lang yaptğı açıklamada şunları söyledi: 

“Çipras’ın üniversitelerimize gelip bizlere gerçekte var olmayan 'Halkın Avrupa Birliği' üzerine ders vermesini kabul etmiyoruz. Syriza’nın Yunanistan’da yaptığı Avrupa'nın geri kalan hükümetlerinin yaptıklarından farklı bir şey değildir. Bir taraftan Troika’nın (AB, IMF, AMB) halk düşmanı politikalarını dayatırken bir taraftan da merkez-sol görünümüne bürünerek işçileri ve gençliği kandırmakta. Örneğin, üçüncü momerandum üzerine yapılan 2015 referendumunu ele alalım. Tamamen kandırmacadan başka bir şey değildi, Çipras’ın alternatif diye sunduğu seçenek AMB’nin sunduğu ile birebir aynı olmakla kalmayıp onu “demotratik” bir kılıfa sokarak meşru kılmaya yaramıştır. Bundan kısa bir süre sonra ise Yunanistan halkı zaten dördüncü momerandum tafından bir kere daha vuruldu. Çipras önce Yunanistan halkına Avrupa Birliği’nin ve bu sistemin düzeltilebileceği yalanını sattı, ardından işçileri, gençleri ve Yunanistan halkını bankalara, armatörlere ve büyük şirketlere sattı.

Yunanistan Komünist Partisi’nin (KKE) başından beri SYRIZA ile herhangi bir ortaklığa gitmemesi bir kayıp değildir, aksine başından beri onun halk düşmanı özüne karşı koyan KKE on binlerce işçi ve öğrenciyi IMF, AMB ve AB’ye karşı harekete geçiren tek politik güç olma özelliği taşımaktadır.

Bugün buradan KKE’nin ve Yunanistan Komünist Gençliği'nin (KNE) mücadelesine, Çipras hükümetine ve bu sisteme karşı AB'den çıkmak ve halk iktidarını kurmak için, hakları ve geleceği için mücadele eden Yunanistan işçilerine ve gençlerine tam desteğimizi sunuyoruz.”