Kerry: Türkiye ile çok ciddi görüşmeler yapıyoruz

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Türkiye ile çok ciddi görüşmeler yaptıklarını belirtirken, "Ama şu anda güvenli bölge yada tampon bölge oluşturulması konusunda bir karara yaklaştığımız ya da ilerleme sağlandığın söylemek için çok erken" dedi.

DHA

Toplam 60 ülkeden oluşan koalisyonun Brüksel'de NATO Genel Merkezi'ndeki toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kerry, Türkiye’nin Suriye sınırında güvenli, bölge oluşturma düşüncesi ile ilgili bir soruyu da yanıtladı. Kerry,  ABD’nin Türkiye ile yakın temaslarda ve görüşmelerde bulunmayı sürdürdüğünü anlatırken şöyle dedi:

"Herkesin bildiği gibi; Türkiye bir NATO müttefiki. Çok önemli bir koalisyon ortağı. Suriye ile sınırı var, Suriye’de olan bitenler nedeniyle kritik etkisi var. Bu yüzden çok ciddi görüşmeler yapıyoruz. Başkan Yardımcısı Biden daha yeni ordaydı, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu ile uzun görüşmeler yaptı. Davutoğlu da Irak’ı yeni ziyaret etti. Daha ileri nasıl gidileceği konusunda bir çok görüşmeler var. Ama şu anda güvenli bölge yada tampon bölge oluşturulması konusunda bir karara yaklaştığımız ya da ilerleme sağlandığın söylemek için çok erken. Hem Suriye’deki sorunla baş etmek, hem de bölge güvenliği konularında görüşmelerimizi sürdürüyoruz."