KDHC Messi'yi misafir etmek istiyor

Kuzey Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti Lideri Kim Jong Un, Barcelona'nın yıldız futbolcusu Lionel Messi'yi ülkelerinde misafir etmek istiyor.

Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti Lideri Kim Jong Un'un desteği ile geçen sene başkent Pyongyang'da açılan futbol okuluna KDCH'li gençler büyük ilgi gösterirken, yaşları 9 ile 11 arasında olan 200 erkek ve kız çocuğunun futbol eğitimi aldığı okulda herkes Messi'yi çok seviyor.

Asya Futbol Konfederasyonu Yürütme Komitesi Üyesi Han Un-Gyong, Filipinler'in başkenti Manila'da yaptığı açıklamada, "Messi'yi ülkemize davet etmek istiyoruz, çünkü çocuklarımız onu çok seviyor.

Pyongyang'da açılan futbol okuluna gittiğimde, çocuklara 'en çok hangi futbolcuyu seviyorsunuz' sorusunu sorduğumda hepsi 'Messi' cevabını veriyor. Gerçekten KDHC'de Messi sevgisi çok büyük. Okulda internetten Messi videoları seyrediyorlar, onun hakkındaki kitapları okuyorlar" şeklinde konuştu.

Ülkesinde futbolu herkesin sevdiğini ve tüm liglerin maçlarının seyredildiğini de vurgulayan Han Un-Gyong, KDHC Lideri Kim Jong'un da futbolu sevdiğini ve Barcelonalı dünya yıldızı Messi'yi ülkelerinde misafir etmek istediklerini belirtti.