Karayılan: Türkiye Rojava yönetimine ‘daha ileri gitmeyin’ dedi

PKK Yürütme Komitesi Üyesi Murat Karayılan, Türkiye devletinin Rojava yönetimine “daha ileri gitmeyin” mesajı ilettiğini, Türkiye’nin Kobane ve Efrin kantonlarının birleşmesini istemediğini söyledi.

PKK Yürütme Komitesi Üyesi Murat Karayılan dün akşam Sterk TV’de yayınlanan Analiz programında konuştu.

 

Karayılan, YPG güçlerinin Telabyad’da kazandığı zaferle birlikte “Rojava’yı özgürleştirme” hamlesinin tamamlandığını, bundan sonra “Suriye’yi özgürleştirme”  ve “demokratik Suriye’yi kurma” hamlesine sıra geldiğini söyledi.

 

Karayılan, “Tel Abyad zaferi gösterdi ki; Kürtler yeni Suriye'nin kurulmasında temel rol sahibiler… bize gelen bilgilere göre, Türkiye devleti, Rojava yönetimine resmi bir şekilde, 'artık daha ileri gitmeyin' demiş. Yani Cerablus bölgesinin kurtarılmasını ve Kobanê ile Efrin kantonlarının birleşmesini istemiyorlar. Yıllardır IŞİD ile komşular bir rahatsızlık duymadılar ama Kürtlerden rahatsızlık duyuyorlar” dedi.

Karayılan önceki gün IMC TV’de, ABD’nin YPG’nin Cizre ve Kobane kantonlarının birleşmesini desteklediğini söylemişti.

ATEŞKES KOŞULLARI ORTADAN KALKTI

Karayılan dün Amed Dicle’nin hazırlayıp sunduğu Analiz programında, Türkiye’deki ateşkes koşullarının ortadan kalktığını vurguladı. Karayılan, “Ordu sistematik olarak ateşkesi ihlal ediyor. Resmen ateşle oynuyorlar. Bir çok yerde hava saldırıları yaptılar. Buna karşı çıkan halka saldırıyorlar. En son Roboski'de halkın vekiline de saldırarak saygısızlık yaptılar. Türk devletinin mevcut durumda devreye koyduğu konsept bir savaş konseptidir. Şunun bilinmesini istiyoruz ki; gerilla güçleri bu saldırılara karşı elbette sessiz kalmayacaktır” dedi.

'BU ZİHNİYET TÜRKİYE'Yİ PARÇALAYACAK'

Bülent Arınç’ın “örgütü zor günler bekliyor” sözlerine de yanıt veren Karayılan şunları söyledi:

Bizi tehdit edenler tarihe baksınlar. Arınç çok istiyorsa gelsin, kimi zor günlerin beklediğini göreceğiz. Gelsinler, görsünler. Biz birbirimizi tanıyoruz. AKP, 2011 yılında da bizi Tamiller gibi imha edeceğini hesaplıyordu. Ama sonucu gördük. Bizim nasıl savaştığımızı görmek isteyenler, gerillamızın IŞİD çetelerine karşı gösterdiği performansa baksınlar. Irak ve Suriye ordusunun karşısında duramadığı bu çeteleri bir tek Kürdistan gerillası dize getiriyor. Bizi tehdit edenler, IŞİD çetelerinin durumuna baksınlar. Bu iş bizi tehdit etmekle olmuyor. Bunlar bu kafayla devam ederlerse Türkiye'yi uçuruma götürecekler, bu zihniyet Türkiye'yi parçalayacak bir zihniyettir.