Kaliforniya Senatosu: Türkiye ne dost ne de müttefik

Kaliforniya Eyalet Senatosu, Kaliforniya Eyaleti Emeklilik Sistemi (CalPERS) ve Kalifornia Öğretmenleri Emeklilik Sistemi’nin (CalSTRS) Türkiye hükümeti tarafından kontrol edilen veya yönetilen yatırımları yenilemesini ve Türkiye Hükümeti ile yeni, ek yatırımlar yapmasını yasakladı.

Dış Haberler

Kaliforniya Eyalet Senatosu, Kaliforniya Eyaleti Emeklilik Sistemi (CalPERS) ve Kalifornia Öğretmenleri Emeklilik Sistemi’nin (CalSTRS) Türkiye hükümeti tarafından kontrol edilen veya yönetilen yatırımları yenilemesini ve Türkiye hükümeti ile yeni, ek yatırımlar yapmasını yasakladı.

T24'ten Işıl Öz'ün haberine göre, şu an itibariyle bu yatırımların toplamı 500 milyon dolar civarında.

2014 yılında Kalifornia Üniversitesi'nin Türkiye hükümeti ile olan yatırımlarının yasaklanmasını amaçlayarak başlayan kampanya, süreç içinde kapsamı genişletilerek bugünkü halini aldı.

Senato'da 61 üyenin oy birliğiyle kabul ettiği tasarı öncesi konuşma yapan senato üyeleri, tasarıya desteklerini dile getirdiler.

'GEÇEN HAFTAKİ SALDIRI ŞOK EDİCİYDİ'

Eyalet senatosu üyesi Matt Debabneh, "Daha geçen hafta, ülkemizin başkentinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın parayla tutulmuş eşkiyalarının, protesto haklarını kullanan Amerika vatandaşlarına saldırması şok ediciydi. Ülkemizin bu diktatörlük ile yakın iş ilişkilerini ve finansal bağlarını kesmesi için yeterli sebep var. Türkiye ne bir dost ne de müttefik" diye konuştu.