Kadınlar için seyahatin en tehlikeli olduğu 9. ülke: Türkiye!

ABD'de kadınlar için Meksika seyahatinin tehlikeleri hakkında yayınlanan Dışişleri Bakanlığı metninin ardından, trip.com adlı seyahat sitesi kadınlar için en tehlikeli 10 ülkenin listesini yayınladı. Türkiye 9. sırada!

Dış Haberler

Geçtiğimiz hafta ABD'li bir kadının Meksika'da uğradığı saldırı sonucu öldürülmesinin ardından, ABD Dışişleri Bakanlığı özellikle kadınlar için bir dizi seyahat kısıtı önerisinde bulunmuştu.

Öte yandan yayınlanan açıklama, sınırın güneyinde seyahatle ilgili ilk uyarı değildi. Aralık 2016'da ABD hükümeti, seyahat edecek kişilere Los Cabos ve Acapulco gibi popüler tatil alanları da dahil olmak üzere şiddet ve suç nedeniyle Meksika'nın neredeyse yarısına gitmeme konusunda uyarıda bulunmuştu.

Ancak son uyarı özellikle dikkat çekiciydi çünkü temel olarak kadınları gündeme alıyordu.

Olayın ardından trip.com adlı bir seyahat sitesi, kadınlar için en tehlikeli 10 ülkenin listesini yayınladı. Türkiye'nin 9. sırada olduğu liste, kullanıcı oylarıyla belirlendi ve not olarak "Dikkat edin, bu ülkelerde 'hayır, hayır anlamına gelmez' " ifadeleri yer aldı.

Türkiye seyahatinde güvende olmak için bazı tavsiyeler verilen yazıda, kadınlara özellikle camilerde başlarını örtmeleri, hamam ziyaretlerini kadınlar gününde yapmaları, taksiye aydınlık ve kalabalık yerlerde binmeleri, küçük banknotlar kullanmaları önerildi, sık sık saldırıların yaşanabileceği hatırlatıldıç

10 ülkenin sıralaması şöyle;

1- Mısır

2- Fas

3- Jamaika

4- Hindistan

5- Peru

6- Bahama Adaları

7- Kolombiya

8- Ekvador

9- Türkiye

10- Guatemala