James Jeffrey Ankara'da: 'Türk hükümetiyle durumu gözden geçirmek istiyoruz'

ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey İdlib konusunda görüşmek için Ankara'ya geldi. Havalimanında gazetecilere konuşan Jeffrey 'İdlib'de bizim müttefikimiz Türkiye'nin askerleri, tehditle karşı karşıya ve bu tehdit, Rusya ve Esad hükümetinden geliyor' dedi.

ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey ve beraberindeki heyet, resmi temaslarda bulunmak üzere akşam saatlerinde Ankara'ya geldi.

Esenboğa Havalimanı'nda gazetecilere yaptığı açıklamada Jeffrey "Bugün İdlib'de bizim müttefikimiz Türkiye'nin askerleri, tehditle karşı karşıya ve bu tehdit, Rusya ve Esad hükümetinden geliyor. Sahada şehidiniz var, başınız sağ olsun" dedi.

Jeffrey Türkçe olarak yaptığı açıklamada "Biz bugün Ankara’ya gelip Türk hükümetiyle durumu gözden geçirmek istiyoruz ve mümkün olduğu kadar destek vermek istiyoruz” diye konuştu.

Jeffrey'e eşlik eden danışmanı Rich Outzen de Türkçe olarak “ABD olarak şiddetle kınıyoruz bu menfur saldırıları Şam rejiminden... Azami dayanışma içinde bulunmak istiyoruz. Ondan dolayı Türk müttefiklerimizle yakın irtibat içinde sürdüreceğiz” diye konuştu.

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, bugün yaptığı açıklamada Jeffrey'i İdlib'le ilgili adımları koordine etmesi için Ankara'ya gönderdiğini belirterek "NATO müttefikimiz Türkiye'nin yanındayız" demişti.

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan bugün yaptığı açıklamada İdlib'le ilgili atılacak adımları yarın detaylı bir şekilde açıklayacağını söylemişti.