İsrail'in Suriye'de savaşan 'muhalifleri' tedavi ettiği kanıtlandı

İsrail'in Golan Tepeleri'nde Suriye ordusuna karşı savaşan İslamcı gruplara mensup yaralı militanları tedavi ettiği görüntülerle kanıtlandı.

Dış Haberler

İsrail işgali altındaki Suriye toprağı Golan Tepeleri'nde bulunan El Kaide bağlantılı Nusra Cephesi ve diğer grupların, İsrail'den destek aldığına dair iddialar Birleşmiş Milletler raporlarına dahi girmişti.

İsrail'in El Kaide bağlantılı militanlarına verdiği desteğin bir kısmı da "tıbbi yardım" idi.

İsrail gazetesi Yedioth Ahronot'tan Ron Ben-Yishai'nin haberine göre, Golan Tepeleri'nde konuşlanan 366. Tümen'e bağlı İsrail askerleri, bir gece önce Suriye tarafındaki "yurttaşlar"dan acil bir çağrı aldılar. İddiaya göre yaralı bir Suriyeli, acil tıbbi yardım almadığı takdirde ölecekti.

Çağrıyı alan İsrail askeri, kaynağını önceden tanıyordu ve "güvenilir" olduğunu belirtiyordu. Bunun üzerine hemen çağrıya olumlu cevap verildi ve birlik, yaralı militanın gelişi için hazırlandı.

Yayımlanan videoda, yaralı kişinin kesinlikle bir "muhalif savaşçı" olduğu belirtilirken, "belki de bir İslamcı" deniyor. İsrail askerlerinin, bu tip durumlarda yaralının üzerinde patlayıcı yoksa "insani yardım" için tedavi yaptığı kaydediliyor.

Haberde, İsrail'in tedavi ettiği Suriyelilerin çoğunun "İslamcı aşırılar" olduğu da vurgulanıyor. Başka bir yerde de, bu Suriyelilerin çoğunlukla ya IŞİD'den ya da Nusra'da olduğuna dikkat çekiliyor.