İsrail, Mısır ile Türkiye arasında arabuluculuk yapıyor

Mısır yönetiminin İsrail ile Türkiye arasındaki uzlaşma görüşmelerinden rahatsız olduğu ve İsrail'den Türkiye'nin Gazze'deki rolünü sınırlandırmasını istediği belirtiliyor. İsrail'in, gerilimi düşürmek için Mısır ile Türkiye arasında arabuluculuk yaptığı söyleniyor.

Dış Haberler

İsrail ile Türkiye arasında yakınlaşma başlarken, Mısır'ın bu yakınlaşmadan rahatsız olduğu belirtiliyor.

Haaretz'den Barak Ravid'in haberine göre, Mısır İsrail'e Türkiye'nin Gazze'deki potansiyel rolü hakkındaki çekincelerini iletti. 

Üst düzey Mısır Dışişleri yetkililerinin İsrail elçisi Haim Koren'le konuyu görüştüğü, aynı şekilde Tel Aviv'deki Kahire elçisinin de benzer kaygıları yönetime ilettiği belirtiliyor.

Üst düzey bir İsrailli yetkili, Türkiye ile Mısır arasındaki gerilimin, İsrail-Türkiye anlaşmasının önündeki engellerden birisi olduğunu söyledi.

Aynı yetkiliye göre Başbakan Binyamin Netanyahu, Türkiye'ye verilecek bir tavizin Mısır ile ilişkilere zarar vermesinden endişe ediyor.

Kaynak, üst düzey İsrailli yetkililerin Mısır ile Türkiye arasında gerilimi düşürmek ve Mısır'ın Gazze'ye Türkiye'nin dahline muhalefetini değiştirmek için arabuluculuk yapmayı denediğini ancak ilerleme kaydedilemediğini aktardı.