İsrail: IŞİD'i değil Hamas'ı sorumlu tutarız

Cumartesi günü Aşkelon bölgesine Gazze'den atılan füzeleri, IŞİD'e bağlı Ömer Tugayları üstlendi. Dün akşam Gazze'yi vurarak yanıt veren İsrail ise; "IŞİD'i değil Hamas'ı sorumlu tutarız" diyor.

İsrail jetleri, sabaha karşı Gazze'nin kuzeyindeki bazı bölgeleri, Hamas'ın Aşkelon'a füze attığı gerekçesiyle vurdu; Gazze'nin tüm sınır kapılarını kapattı.

Filistinliler ise, IŞİD'in savaşı kışkırtmaya çalıştığını düşünüyor.

Jerusalem Post'un raporuna göre, İsrail Savunma Kuvvetleri tarafından yapılan açıklamada, Kuzey Gazze'de çok sayıda sahanın "terör altyapısı" olduğu gerekçesiyle  vurulduğu belirtildi. Saldırının, Cumartesi günü Aşkelon bölgesinde bir açık alana düşen ve ölen ya da yaralanan kimsenin olmadığı, Gazze sınırında gelen bir füzeye karşılık olduğu ifade edildi.

ÖMER TUGAYLARI ÜSTLENDİ

Saldırıyı, IŞİD'e sadakat yemini eden Ömer Tugayları adlı selefi İslamcı grubun üstlendiği belirtiliyor. Öte yandan, Gazze'den atılan füzelere karşılık olarak İsrail'in jetlerini devreye sokması; aynı senaryoyla ikinci kez yaşanıyor. Hamas konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede, Selefilerin bir iktidar hamlesinde bulunduğunu ve bölgede çatışma kıvılcımı arayışında olduklarını bildirdi.

Ömer Tugayları'na ait olduğu düşünülen bir Twitter hesabında saldırıların gazze'de kilit altında tutulan mücahitlere destek için olduğu belirtilirken, Hamas grubun liderini öldürdüklerini açıkladı.

israil ise, Hamas'ın kontrolündeki toprakalrdan gelen saldırıların asıl sahibinin kim olduğunu dikkate almayacaklarını belirtiyor. Savunma Bakanı Moşe Yalon; "Dün gece gerçekleştirilen saldırıyı cihatçı gruplar dahi üstlense, biz Hamas'I sorumlu olarak kabul edeceğiz" şeklinde bir açıklama yaptı.