'İsrail ile Türkiye, Esad'a karşı işbirliği yapabilir'

İsrailli bir yetkili, Türkiye ile ilişkilerin gelişmesinin Suriye'de iki ülkenin güvenlik işbirliğine yol verebileceğini söyledi.

Dış Haberler

Mavi Marmara katliamının ardından bozulan İsrail-Türkiye ilişkilerinin düzelmeye başlaması ile birlikte, Suriye'de yeni bir işbirliği gündeme gelebilir.

İsrail'in Ankara'daki maslahatgüzarı Amira Oron, Daily Sabah'a iki ülke arasındaki ilişkilere ve Suriye'ye ilişkin açıklamalarda bulundu.

Oron, Türkiye ile İsrail arasındaki görüşme sürecinin devam ettiğini ve sürecin geleceğe yönelik olumlu bir adım olduğunu söyledi.

Süreçte "güven inşasının" esas olduğunu söyleyen Oron, İsrail'in ilişkileri tam olarak yeniden kurmak için koalisyon hükümetini ya da erken seçimleri bekleyebileceğini işaret etti.

Türkiye'nin PKK'ye yönelik operasyonları hakkında, "Ankara'nın kendini terörist gruplara karşı savunma hakkı var" diyen Oron, Suriye'deyse Beşar Esad'ın meşruiyetini uzun zaman önce kaybettiğini, ilişkilerin gelişmesi durumunda İsrail ile Türkiye'nin Esad'a karşı işbirliği yapabileceğini savundu.