İşler karıştı: Reina faili olduğu söylenen Kırgız açıklama yaptı, 'ben değilim' dedi

Reina'daki katliamla ilgili fotoğrafları ve pasaportu basına sızdırılan Kırgızistan vatandaşı Mashrapov, bir açıklama yaparak o tarihte İstanbul'da olmadığını söyledi.

Dış Haberler

TRT World tarafından Reina katliamının şüphelisi olarak pasaportu yayımlanan Iakhe Mashrapov'dan açıklama geldi.

The Moscow Times'ın Turmush haber sitesinden aktardığına göre, pasaportun kendisine ait olduğunu doğrulayan Mashrapov, bununla birlikte katliamın olduğu gün İstanbul'da olmadığını söyledi.

Kırgızistan'ın Kara-Suu bölgesi yakınlarındaki Turatali pazarında tüccar olan Mashrapov, işi icabı sürekli Türkiye'ye seyahat ettiğini kaydetti.

28 Aralık'ta İstanbul'a uçtuğunu, ancak 30 Aralık'ta Kırgızistan'a geri döndüğünü belirten Mashrapov, saldırı olduğu gün Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'te olduğunu savundu.

Mashrapov, 1 Ocak'ta yine İstanbul'a gitmiş, 3 Ocak'ta ise Kırgızistan'a geri dönmüş.

Turmush tarafından yayımlanan pasaport belgeleri ve üzerindeki damgalar, Mashrapov'un hikâyesini doğrular nitelikte.

1 Ocak'ta Türk yetkililer tarafından Bişkek uçağına bindirilmediğini ve "terör şüphelisine" benzediği gerekçesiyle sorgulandığını kaydeden Maşrapov, daha sonra ilgili şahısla alakasının olmadığının anlaşıldığını ve kendisinden özür dilendiğini belirtti.

Kara-Suu'ya döndüğünde Kırgız yetkililer tarafından da sorgulandığını kaydeden Mashrapov, burada da saldırı ile bağlantısı olmadığına ikna olunduğunu söyledi.

TRT World, bugün sabah saatlerinde Reina saldırganını Iakhe Mashrapov olarak duyurmuş, pasaportunu paylaşmış ancak daha sonra haberi ve tweeti silmişti.